Now Reading:
Postoje dva potencijalna investitora za umirovljeničko naselje na području Varaždina
Full Article 3 minutes read

Postoje dva potencijalna investitora za umirovljeničko naselje na području Varaždina

Na posljednjem ovogodišnjom kolegiju gradonačelnika Varaždina bilo je riječi o aktualnim projektima na području grada. Gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako se na intenzivno provode projekti i izvode radovi, a o detaljima projekata izvjestio je pročelnik Robert Krajcer.

– U tijeku je izgradnja dječjeg vrtića u Kućanu Donjem. Riječ je o modularnom vrtić za tri odgojne skupine. Vrijednost radova je 7,8 milijuna kuna, a započeli su 28. listopada. Rok završetka je travanj 2020., a u rujnu bi vrtić trebao započeti s radom – rekao je Krajcer.

Dodao je kako se provode i radovi na uređenju knjižnice u bivšoj Varteksovoj robnoj kući koji bi mogli biti završeni i prije predviđenog roka pa postoji mogućnost da nova knjižnica bude otvorena do dana Grada 2020. Uređuje se i varaždinska sinagoga, kao i nogometno igralište u Hrašćici. Najavljeno je i kako se kreće u obnovu V. i II. Osnovne škole, a u tijeku je projektiranje obnove I. I III. Projektira se i pothodnik u Miškininoj te podvožnjak kod kućanske rampe.

Izvjestilo se i o obavljenoj reviziji za 2018. godinu. U kategoriji usklađenosti poslovanja Grad Varaždin dobio je bezuvjetno mišljenje, što je izvrstan rezultat s obzirom na opseg zadaća Grada jer je vrlo teško doći do toga, naglasio je Čehok.

Izvijestilo se i o sredstvima za Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina.

– U odnosu na 2017. godinu povećana su izdvajanja za više od 1,4 milijuna kuna. Uz iznos od 800 tisuća kuna koji se dodjeljuje sportašima za zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, dolazimo do ukupnog povećanja od 2,3 milijuna kuna – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Gradonačelnik Čehok osvrnuo se i na temu umirovljeničkog naselja u Varaždinu. Na raspisan javni poziv za iskazivanje interesa radi izgradnje naselja javila su se dva potencijalna investitora, jedan međunarodni i jedan nacionalni.

– Stupili smo u kontakt s ponuditeljima. Drago mi je da interes postoji. Grad ima namjeru u sljedećih pet godina realizirati taj projekt. Riječ je o cijelom naselju koje ne može biti gotovo u razdoblju od godine dana – rekao je Čehok.

Ujedno je najavljen i program novogodišnje noći.

– Ove nas godine možemo garantirati dobar provod uz zabavni program. Zagrijavanje na Korzu kreće u 21 sat uz DJ-a, dok koncert grupe Mozart počinje u 22 sata. U ponoć starta naša tradicionalna utrka, a program dočeka traje do 2 sata poslije ponoći – rekao je Raymond Rojnik, ravnatelj varaždinskog Koncertnog ureda.

m.furlan/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.