Now Reading:
Gradovi udruženi u TZP Srce Zagorja pokrenuli zajedničku kandidaturu za “European Community of Sport 2021”
Full Article 3 minutes read

Gradovi udruženi u TZP Srce Zagorja pokrenuli zajedničku kandidaturu za “European Community of Sport 2021”

srce zagorja

Gradovi Pregrada i Zabok te općine Bedekovčina, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje, udruženi u Turističku zajednicu područja Srce Zagorja, pokrenuli su zajedničku kandidaturu za naslov “European Community of Sport 2021″ kod europskog udruženja ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation) sa sjedištem u Bruxellesu. Kandidatura pod nazivom „Srce Zagorja“ („Heart of Zagorje“) i službeno je prihvaćena od udruženja ACES Europe, što je svojim pismom od 17. prosinca 2019. potvrdio glavni tajnik Hugo Alonso.

Ciljevi udruženja ACES Europe, koje promovira značenje sporta i fizičke aktivnosti za sve građane Europe, u skladu je s ciljevima TZP Srce Zagorja i njenih osnivača, koji ovom kandidaturom žele kroz sport još jače promovirati ovaj dio Zagorja i Hrvatske na EU razini. Svi gradovi i općine TZP Srce Zagorja izuzetno su motivirani za uspjeh zajedničke kandidature i zainteresirani za aktivnu ulogu u podizanju svijesti o sportu, fizičkoj aktivnosti i zdravlju na nacionalnoj i EU razini, kao članovi i partneri udruženja ACES Europe.

Operativna priprema kandidature zagorskih gradova i općina bit će realizirana u narednih šest mjeseci u organizaciji TZP Srce Zagorja uz podršku i u suradnji s konzultantsko – EU lobističkom tvrtkom CBBS d.o.o. iz Zagreba, koja uspješno surađuje od 2015. godine s udruženjem ACES Europe na kandidaturama iz Hrvatske, Slovenije i drugih država srednje i jugoistočne Europe (uspješne kandidature Čakovca, Siska, Belišća, Malog Lošinja, Preloga, Raba, Umaga, Maribora i drugih gradova/općina iz naše regije).

Dodjela nagrađenim europskim gradovima u različitim kategorijama, koje ACES Europe ocjenjuje svake godine, očekuje se na velikoj svečanosti ACES Europe Gala Ceremony 2020 (prosinac 2020.godine) u Europskom parlamentu u Bruxellesu, uz prisustvo čelnika Europskog parlamenta, Europske komisije i članova europskih sportskih i drugih gospodarskih institucija i udruženja.

foto: http://aceseurope.eu/

www.sjever.hr/pregrada.hr 22.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.