Now Reading:
Premijer Plenković u Koprivničko-križevačkoj županiji: Pustio u promet novu prugu, sastao se s hrvatskim županima…
Full Article 3 minutes read

Premijer Plenković u Koprivničko-križevačkoj županiji: Pustio u promet novu prugu, sastao se s hrvatskim županima…

Premijer Andrej Plenković sa suradnicima danas je u cjelodnevnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji.

U Županijskoj upravi u Koprivnici održan je sastanak kojem su uz župana Darka Korena i suradnike, prisustvovali i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima te saborski zastupnici iz Koprivničko-križevačke županije, a tom je prilikom potpisan Ugovor za projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica”. Nešto ranije u Đurđevcu je potpisan ugovor za projekt “Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete”.
Zahvaljujući ovim projektima doći će do značajnog povećanja priključenosti na vodovod ali i do priključenosti na sustav odvodnje, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te dodao:
-Ukupna vrijednost ovih dvaju projekata s PDV-om je 865 milijuna kuna, od čega je 480 milijuna bespovratnih sredstava, dakle više od polovice iznosa.
Ćorić je posebno istaknuo činjenicu da se u posljednjih nekoliko godina čini sve da Hrvatske vode, zajedno s jedinicama lokalne samouprave i njihovim vodno-komunalnim poduzećima dignu razinu kvalitete života građana
Prvi čovjek Hrvatskih voda Zoran Đuroković naglasio je da je ovaj posao tra jao pet do šest godina i da je ovo 51. ugovor koji je potpisan na razini Hrvatske.
-Ovim projektom omogućit će se priključenje 18,5 tisuća domaćinstava u Koprivničko-križevačkoj županiji na sustav odvodnje te 14,5 tisuća domaćinstava će se moći priključiti na vodovod. Povećat će se broj naših korisnika i zbrinut će se otpadne, odnosno sanitarne vode na području županije – rekao je Đuroković.
Očekuje se da će se s raspisivanjem natječaja krenuti u veljači iduće godine.

Sastanak sa županima…

U ovim se trenucima održava 7. sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u RH te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu samoupravu u Hrvatskom saboru. Nakon sastanka upriličit će se potpisivanje Sporazuma o preuzimanju poslova ureda državne uprave koji će s ministrom Uprave Ivanom Malenicom pojedinačno potpisati svi hrvatski župani.

Nakon 52 godine otvorena nova dionica pruge

Inače, posjet Koprivničko-križevačkoj županiji premijer Plenković počeo je sastankom u Biskupskoj rezidenciji Križevačke eparhije, nakon čega je pustio u promet novu prugu na dionici Gradec – Sveti Ivan Žabno.
Riječ je o prvoj novoj dionici pruge izgrađenoj u Hrvatskoj nakon 52 godine. Dionica duga 12,2 kilometra otvorena je simboličnom povratnom vožnjom niskopodnim vlakom, a osim predsjednika Vlade, među putnicima su bili predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.
Premijer je prilikom otvorenja pruge istaknuo da će nova pruga omogućiti kvalitetniju prometnu komunikaciju građanima Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije te putovanje vlakom od Bjelovara do Zagreba skratiti za gotovo sat vremena.

Riječ je o projektu vrijednom 258 milijuna kuna koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda.
Premijer jPlenković posjetio je danas i Đurđevac gdje je otvorio Poduzetnički inkubator, a tom je prigodom potpisan i Ugovor z Nakon Đurđevca, Plenković je obišao tvrtku RASCO d.o.o u Kalinovcu, a posjet Koprivničko-križevačkoj županiji završit će obilaskom koprivničke Tvornice juha i Vegete koja povodom obilježavanja 60. godina Vegete organizira svečanu akademiju.

s.k. i a.k./www.sjever.hr

16.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.