Now Reading:
Održana početna konferencija projekta “Suradnja za razvoj”
Full Article 2 minutes read

Održana početna konferencija projekta “Suradnja za razvoj”

jura suradnja za razvoj

U varaždinskoj Županijskog palači održana je početna konferencija projekta „Suradnja za razvoj”. Projekt je realiziran preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Projekt služi kao potpora za pružanje savjetodavne podrške javnopravnim tijelima, svim našim korisnicima, školama, domovima zdravlja, vatrogasnim društvima na način da Javna ustanova pruža stručnu podršku u pripremi i provedbi EU projekata praktički besplatno, a financiranje radnih sati crpi se upravo iz ovog projekta – rekao je ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Krunoslav Blaži. Dodao je kako je već provedeno nekoliko edukativnih aktivnosti i konferencija, kao i radionica za krajnje korisnika.

– Ukupna vrijednost projekata koje je JURA pripremala popela se već preko 800 milijuna kuna u roku od dvije godine, a naši su korisnici uistinu prepoznali vrijednost tih projekata – rekao je Blaži.

jura suradnja za razvoj

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak rekao je kako je održano puno ovakvih konferencija i sve to ide u prilog tezi vrlo snažnog investicijskog zamaha u kojem se nalazi županija, a koji je vezan uz EU investicije.

– Dolazeći na ovu izvršnu poziciju jasno smo rekli što želimo napraviti i da želimo apsolutno sve što je u tom trenutku dostupno uzeti i pokazati jesmo li sposobni ili nismo u napraviti situaciju u kojoj će građani ove županije osjetiti na kvaliteti svojeg života značaj takvih investicija. Nakon jednog odmaka možemo sa zadovoljstvom utvrditi da smo bili na visini zadatka – rekao je dožupan Paljak.

Sudionici konferencije imali su priliku razgovarati sa zaposlenicima JURA-e te neposredno čuti na koje načine mogu besplatno koristiti stručnu podršku JURA-e u pripremi i provedbi svojih razvojnih projekata, razvoju i unaprjeđenju vlastitih kapaciteta za pripremu i provedbu projekata, kao i u području strateškog planiranja.

Ukupna vrijednost projekta „Suradnja za razvoj“ iznosi 23.754.679,20 HRK, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 20.191.477,32 HRK, odnosno 85%. Projekt traje 60 mjeseci, od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023.

jura suradnja za razvoj
jura suradnja za razvoj
jura suradnja za razvoj

m.furlan/sjever.hr 15.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.