Now Reading:
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: Dodijeljeno 76 županijskih studentskih stipendija
Full Article 3 minutes read

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: Dodijeljeno 76 županijskih studentskih stipendija

stipendije kzz

U Gimnaziji A.G.Matoš u Zaboku, danas, 14. prosinca, održana je svečanost dodjela županijskih studentskih stipendija. Ukupno je podijeljeno 76 stipendija, a iznos stipendije u svakoj kategoriji iznosi 700 kuna mjesečno. Dodijeli stipendija nazočili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferek Jambrekom, zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Zabok Bibijana Šlogar.

Tako je podijeljeno 37 stipendija u A kategoriji ( nadareni), 31 stipendija u B-kategoriji (socijalni kriterij) i 8 stipendija u C – kategoriji (deficitarna zanimanja – studentice i studenti koji su akademske godine 2019./2020. upisali: 1. godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija farmacije, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija matematike – nastavnički smjer, integriranog preddiplomskog i diplomskog studija fizike – nastavnički smjer).

“Ove godine dodijeli smo 101 učeničku stipendiju, danas 76 studentskih i imamo trajne stipendije za deficitarna zanimanja s kojima dođemo do 196 stipendija te još stipendije koje dijelimo preko PBZ-a s drugim partnerima, tako da smo ove godine ukupno dodijelili 210 stipendija. To je jedan dobar broj, jer smo rekli da nam je prioritet visoko obrazovani kadar kojeg stvaramo za budućnost. S obzirom na sve izazove koji su pred nama, tehnološki napredak u društvu i u svijetu, bez obrazovnog kadra teško ćemo se moći nositi sa konkurencijom i pratiti ju, a kamoli biti korak ispred nje”, izjavio je župan Kolar.

“Što se tiče deficitarnih zanimanja mi i dalje naglasak stavljamo na medicinu s obzirom na dvije Specijalne bolnice, Opću bolnicu, Zavod za javno zdravstvo, Dom Zdravlja i Hitnu i to je jedan bazen za koji mi moramo izvlačiti domaći kadar i sigurno smo na dobrom putu. Vjerujem da ćemo s vremenom doći do kritične mase kada ćemo moći reći da većinu medicinskog kadra uzimamo s područja Krapinsko-zagorske županije”, dodao je župan Kolar.

m.sopek/sjever.hr 14.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.