Now Reading:
Slučaj „Škrinja“ – suprug Smiljane Srnec odbio svjedočiti
Full Article 2 minutes read

Slučaj „Škrinja“ – suprug Smiljane Srnec odbio svjedočiti

sud

Danas je nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, a Smiljanin suprug Ivan Srnec odbio je svjedočiti. Kao osoba u bračnom odnosu s okrivljenom na to ima pravo.
Smiljani Srnec se sudi da je u ljeto 2000. godine s najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu, nanijevši joj višestruke prijelome kostiju u području glave, ubila Jasminu Dominić i njezino tijelo sakrila u zamrzivač. Tijelo je pronađeno u veljači ove godine, a Jasminin nestanak majka Katarina bila je prijavila 2005.
Suđenje je nastavljeno čitanjem isprava iz spisa, među njima o očevidu i pretrazi obiteljske kuće u Palovcu. Sudac Tomislav Brđanović pročitao je i presudu iz 2016. godine Smiljani Srnec zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela s kaznom zatvora od četiri mjeseca, odnosno uvjetno godinu dana te dvije prekršajne prijavu ocu Martinu Dominiću, zbog obiteljskog nasilja 2013. i narušavanja javnog reda i mira iz 2000. Pokojni Martin Dominić imao je i osudu iz 1990. godine na šest mjeseci zatvora, odnosno uvjetno godinu dana, zbog nanošenja ozljeda.
Krešimir Golubić, odvjetnik optužene Smiljane Srnec upozorio je na fotografiju s obdukcije na kojoj se vidi sijeda vlas ili dlaka koja, kako je rekao, nije konstatirana niti istražena.
Optužba nije imala nove dokazne prijedloge, a Golubić je predložio pozivanje petero svjedoka o Jasmininom boravku u Zagrebu za vrijeme studija. Predložio je i pokus kojim bi se utvrdilo kako je mogao nastati otisak prsta okrivljene na crnoj vreći u kojoj je bilo zamotano tijelo žrtve. Tužiteljica Irma Bagarić smatra da su prijedlozi irelevantni i s namjerom odugovlačenja, a da su vještaci dali svoje iskaze.
Nakon stanke sudac Brđanović je izvijestio da je Sudsko vijeće donijelo odluku da se odbijaju prijedlozi obrane. Odvjetnik Smiljane Srnec je na to prigovorio. Kako je izjavio da nije spreman na iznošenje obrane te da traži vrijeme za pripremu, suđenje Smiljani Srnec nastavit će se 17. prosinca u 12 sati.

n.kalajdžija / sjever.hr

11.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.