Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Bit će nešto toplije i suho, ali promjena vremena je pred vratima
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Bit će nešto toplije i suho, ali promjena vremena je pred vratima

Nakon nekoliko gotovo zimskih dana, malo ćemo predahnuti od hladnoće, ali uskoro ćemo ponovo trebati kišobrane

Danas će diljem Hrvatske biti promjenljivo oblačno, na Jadranu mjestimice uz malo kiše, najavljuju iz DHMZ-a. Ujutro i dio prijepodneva u unutrašnjosti magla i niski oblaci. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugozapadni. Na Jadranu umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu od 7 do 12. Najviša dnevna između 6 i 11, na Jadranu od 12 do 16 °C.

Vrijeme narednih dana

U nedjelju u unutrašnjosti ujutro i navečer niski oblaci i magla, a sredinom dana očekuju se i sunčana razdoblja. U ponedjeljak prolazno naobačenje s kišom, na zapadu mjestimice i obilnijom. U utorak razvedravanje, na istoku još u početku s malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, od ponedjeljka sjeverni vjetar.

Na Jadranu u nedjelju promjenljivo mjestimice s kišom. U ponedjeljak jače naoblačenje s kišom i pljuskovima. U utorak djelomično razvedravanje, na južnom dijelu prijepodne uz malo kiše. Potkraj nedjelje će zapuhati umjereno jugo i južni vjetar koji će u ponedjeljak jačati, a krajem dana će na sjevernom dijelu okrenuti na buru. U utorak jaka i olujna bura.

Biometeorološka prognoza za subotu

Povoljne biometeorološke prilike se mogu očekivati u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, barem u dijelu dana. Razmjerno nepovoljno, osobito reumatičarima, bit će u Lici, Gorskom kotaru, Istri i na širem riječkom području uglavnom uz dugotrajnu maglu ili nisku naoblaku, a na većem dijelu Jadrana uz povremenu kišu.

www.sjever.hr/dhmz

07.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.