Now Reading:
Ako i, ne daj Bože, završe u bolnici treba napraviti sve da im bude što lakše
Full Article 3 minutes read

Ako i, ne daj Bože, završe u bolnici treba napraviti sve da im bude što lakše

bolnica

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač Pedijatrijskom je odjelu Županijske bolnice Čakovec uručio medicinsku opremu koja je kupljena proračunskim sredstvima Grada. Riječ o inhalatorima i senzorima koji će se koristiti za liječenje respiratornih teškoća na ovom odjelu. Također, Županijskoj bolnici Čakovec, Domu zdravlja Čakovec i Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije uručeni su multifunkcionalni stolići.

Riječ je u didaktičkoj igrački namijenjenoj djeci, a čiji je cilj najmlađima kroz igru boravak u bolničkim prostorima učiniti ljepšima. Naginjanjem stolića dijete vodi kuglicu kroz labirint do cilja, a time razvija motoričke i logičke sposobnosti te se uči rješavanju problema. Posebnost stola je i dizajn površine koja je u obliku „Međimurske poculice“ te činjenica da ga je izradila čakovečka tvrtka FifiLolo, čija je specijalnost izrada i razvoj didaktičkih pomagala. Dva stolića bit će smještena u čekaonicama Županijske bolnice, a po jedna u Domu Zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo. Stolići su kupljeni preko programa „Grad Čakovec – prijatelj djece“, a samo su dio opreme koja je na taj način kupljena za potrebe zdravstvenog sustava koji djeluje u našem gradu.

Ravnatelji svih triju ustanova zahvalili su se na donaciji te istaknuli odličnu suradnju koju imaju s Gradom Čakovcem, posebno kad se pojavi potreba za nabavkom slične opreme. Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da, iako Čakovec nije osnivač zdravstvenih ustanova, uvijek uskače kad se pojavi slična potreba. Grad smo prijatelj djece, posebno smo senzibilizirani za potrebe najmlađih, te i ulaganjem u opremu i poboljšanje uvjeta želimo da se i djeca koja se liječe u bolnici osjećaju ugodnije, rekao je gradonačelnik Kovač.

www.sjever.hr 07.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.