Now Reading:
Veselje mališana na varaždinskoj Pedijatriji – uz sv. Nikolu na odjel stigli i novi televizori
Full Article 2 minutes read

Veselje mališana na varaždinskoj Pedijatriji – uz sv. Nikolu na odjel stigli i novi televizori

Uoči blagdana s. Nikole, mališani Odjela za pedijatriju Opće bolnice Varaždin doživjeli su doista lijepo iznenađenje – u posjet im je stigao glavom i bradom sv. Nikola i to ne praznih ruku!

Na odjel su, naime, stigla tri nova televizora koji će oboljelim mališanima uljepšati i skratiti vrijeme u bolnici, a darove su, osim sv. Nikole, donijeli nadzapovjednik Varaždinske građanske garde, gradonačelnik Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica, predsjednica Udruge Varaždinska građanska garda Kristina Detelj i članica Udruge Aurelija Šemiga te poručnik Dražen Loparić, zapovjednik VGG.

Loparić je objasnio kada su se i zašto odlučili upravo na ovakvu donaciju:
-Skupljali smo na Špancirfestu sredstva za naše potrebe, konkretno za naš kombi, ali u tijeku akcije naša je članica Aurelija Šemiga došla s pričom iz bolnice, s pedijatrijskog odjela, gdje je ležalo uplašeno i zabrinuto dijete kojem je bilo strašno dosadno. Zaključili smo da bi možda bilo dobro prenamijeniti ta sredstva koja smo prikupili za nešto što bi klincima skrenulo misli s bolesti, sa za njih čudnih okolnosti, odvojenosti od obitelji i ostaloga. Došli smo do zaključka da bi bilo najbolje nabaviti televizore, kako bi mališani mogli gledati omiljene crtiće, odnosno da ne budu toliko fokusirani na bolest

Iznenađeni i radosni jučer su bili i mali bolesnici i voditeljica Odjela za pedijatriju dr. Branka Maretić, spec. pedijatar
-Jako lijepa gesta naših Purgara i doista smo zahvalni na ovoj donaciji. Televizori uvijek dobro dođu, kako bi se djeci skratilo vrijeme provedeno na odjelu, ali i kako bi im se odvratila pažnja s vađenja krvi i svih ostalih postupaka kroz koje moraju proći – rekla je Maretić.

Uz voditeljicu Odjela za pedijatriju, predaji donacije nazočio je zamjenik ravnatelja OBV Damir Poljak.

a.kučić/sjever.hr

06.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.