Now Reading:
Potpisan Sporazum o suradnji između LAG-a Zagorje-Sutla i LAG-a Avren-Beloslav
Full Article 3 minutes read

Potpisan Sporazum o suradnji između LAG-a Zagorje-Sutla i LAG-a Avren-Beloslav

LAG Zagorje-LAG AVren

U energetskom centru Bračak, u srijedu, 04. prosinca, potpisan je Sporazum o suradnji između LAG-a Zagorje-Sutla i LAG-a Avren-Beloslav iz iz Bugarske. Potpisivanju Sporazuma nazočili su zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek, gradonačelnik grada Beloslava Deyan Ivanov, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, ravnatelj REGEA-e Julije Domac.

Denitsa Todorova Todorova, predsjednica LAG-a Avren-Beloslav izjavila je kako je čast potpisati partnerstvo sa LAG-om Zagorje-Sutla i kako se nada da će ovaj Sporazum donijeti puno uspjeha na budućim projektima.

Valentina Đurek, predsjednica LAG-a Zagorje-Sutla, koja je potpisala Sporazum o suradnji rekla je kako je do potpisivanja Sporazuma došlo na inicijativu LAG-a Avren-Beloslav koji je mladi LAG i koji je tražio nekoga tko bi im pomogao u njihovim počecima. “LAG je prihvatio mogućnost suradnje jer se na taj način otvara veliko tržište, možda i savjetodavno, jer je LAG Zagorje-Sutla dobar u provođenju razvojne strategije, volonterizma, poljoprivrede, raznim projektima među mladima”, izjavila je predsjednica LAG-a Đurek.

Julije Domac, ravnatelj REGEA-e istaknuo je kako je do razgovora o suradnji došlo prije nekoliko mjeseci kada je REGEA-e boravila u Bugarskoj kao nositelj servisa Europske komisije za podizanje kapaciteta europskih energetskih agencija i pokazivala svoja iskustva, projekte na području Krapinsko-zagorske županije i susjednih županija te da je ovo dobar početak suradnje između država gdje će se znanje i iskustva moći prodavati dalje u Europu.

“REGEA kao agencija, kojoj je Krapinsko-zagorska županija jedna od osnivača, je jedna od najboljih u Europi i ova udruživanja dobro dođu za izmjenu prakse kako raditi i kako nastupiti na trećim područjima. Zemlje koje nas zanimaju kao tržišta, a to su Njemačka, Francuska, Engleska, velika su tržišta i mi kao mali ako nastupimo bez udruživanja, bez zajedničkih ideja, teško da ćemo se moći biti primijećeni”, izjavio je zamjenik župana Ferek Jambrek.

m.sopek/sjever.hr 04.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.