Now Reading:
DOŠLO VRIJEME DA SE ZABUNDAMO Evo kako će hladna biti jutra i dani
Full Article 2 minutes read

DOŠLO VRIJEME DA SE ZABUNDAMO Evo kako će hladna biti jutra i dani

Dok je nam je studeni donio neuobičajene blage temperature za ovo doba godine, prosinac je počeo sasvim drugačije

U mnogim je dijelovima Hrvatske jučer osim kiše pao i snijeg, a ono što nam slijedi je pad temperature.
Danas nas očekuje postupno razvedravanje, a još će u prvom dijelu dana osobito u Dalmaciji biti kiše, najavljuje DHMZ. Najviše sunčana vremena očekuje se na sjevernom Jadranu gdje će biti i vrlo vjetrovito. Na kopnu vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim i ponegdje orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu od 5 do 10, na krajnjem jugu i do 12 °C. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5 na kopnu, od 9 do 14 °C duž obale i na otocima.

Narednih dana još hladnije

Sljedećih dana djelomice sunčano, na kopnu hladno, u nizinama često s maglom. U četvrtak na Jadranu porast naoblake, u petak mjestimice i lokalni pljuskovi kojih može biti i u unutrašnjosti Istre, Dalmacije te u gorju. Umjeren do jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu bura u srijedu će oslabjeti, a od četvrtak na obali i otocima opet umjereno jugo.

Biometeorološka prognoza za utorak

S odmicanjem frontalnog poremećaja dalje od naše zemlje, biometeorološke prilike će tijekom dana biti razmjerno povoljne. Zbog hladnog jutra, osobito u unutrašnjosti zemlje, DHMZ upozorava na zaštitu od hladnoće. Uz Jadran će biti jake do olujne bure što će dodatno pojačavati osjet hladnoće.

www.sjever.hr/dhmz

03.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.