Now Reading:
FOTO Opereta „Šišmiš” – Vrhunski glazbeni doživljaj za one kojima je pomoć najpotrebnija
Full Article 3 minutes read

FOTO Opereta „Šišmiš” – Vrhunski glazbeni doživljaj za one kojima je pomoć najpotrebnija

šišmiš

Lidija Horvat-Dunjko proslavila trideset godina umjetničkog djelovanja

Ispunjeno gledalište varaždinskog HNK jučer je ugostilo ansambl Opere b.b. koji je na poziv i u organizaciji Zaklade za pomoć djeci VITA izveo pravu glazbenu poslasticu   glasovitu operetu „Šišmiš” renomiranog i poznatog skladatelja Johana Straussa mlađeg.

Osim što se ova opereta u blagdansko doba izvodi na svim  renomiranim kazališnim pozornicama te izaziva pažnju i veliku posjećenost, jučerašnja izvedba imala je i donacijski karakter obzirom da se sav prihod daje kao pomoć djeci oboljeloj od teških i malignih bolesti.

šišmiš

Ansambl predvođeni našom poznatom varaždinkom Lidijom Horvat Dunjko koja je jučer obilježila i trideset godina umjetničkog djelovanja, zatim Ronaldom Brausom, Irmom Dragičević te Brankom Cvitković zagrijao je publiku i na najljepši mogući način uveo ljude u blagdansko doba.

Opereti su prisustvovali i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, upraviteljica Zaklade za pomoć djeci VITA Natalija Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan kao i članovi Upravnog odbora VITE.

Opereta „Šišmiš" - Vrhunski glazbeni doživljaj za one kojima je pomoć najpotrebnija

– Iznimno me veseli da smo drugi puta zaredom u suradnji s ansamblom Opere b.b organizirali operetu u našem HNK. Nakon prošlogodišnje izvedbe „Vesele udovice” odlučili smo u ovo adventsko doba organizirati operetu „Šišmiš” koja je zaista prava glazbena poslastica . Prigodna je za ovo doba godine, građani su stvarno oduševljeni , a sama opereta ima i donacijski karakter. Prikupljali smo i ovom prilikom donacije za troškove liječenja djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti, a  dobro znamo da su troškovi liječenja skupi, te je svaka kuna dobrodošla. Drago mi je da smo nakon  mojeg preuzimanja upravljanja Zakladom, intenzivirali akcije i događaje koji upravo za cilj imaju prikupljanje što više financijskih sredstava. Zahvaljujem se ovim putem  građanima na dolasku i podršci koju daju u ovakvim prilikama, a posebna zahvala Ronaldu Brausu i Lidiji Horvat Dunjko – rekla je Natalija Martinčević.

šišmiš

Župan Radimir Čačić čestitao je slavljenici, Lidiji Horvat Dunjko obljetnicu te joj zaželio još mnogo lijepih i uspješnih godina u umjetničkome djelovanju.

-Vaša posvećenost poslu, glazbeni izričaj , ali i pedagoški rad su zaista impresivni i ja Vam na tome čestitam. Potvrda Vašeg rada, prepoznatljivosti i uspjeha je i Nagrada za  doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu koju smo Vam prije dvije godine i dodijelili. Od srca Vam želim prije svega puno zdravlja, puno lijepih koncerata i izvedbi sa željom da Vaš glas još dugo odjekuje na svjetskim pozornicama – poručio je župan Čačić.

šišmiš
šišmiš
šišmiš
šišmiš
šišmiš
šišmiš
šišmiš
šišmiš

sjever.hr 02.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.