Now Reading:
Varaždinska dekanica postala kuma u Zagorju – doznajte o kakvom se kumstvu radi
Full Article 3 minutes read

Varaždinska dekanica postala kuma u Zagorju – doznajte o kakvom se kumstvu radi

ređep

U Osnovnoj školi Stjepana Radića Brestovec Orehovički održana je svečanost otvorenja 3i učionice – za istraživačko učenje, interdisciplinarnost i inovacije. Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek tom je prilikom posebno istaknuo entuzijazam koji odlikuje školu i čitavu zajednicu u Brestovcu Orehovičkom.

„Kad imate ekipu i tim, onda možete sve što zamislite. Kad će ova djeca završiti školovanje, pojavit će se neka nova zanimanja koja danas još ni ne postoje i valja ih pripremiti. Ova učionica je dobar korak za to jer tu vide svu tehniku 21. stoljeća na jednom mjestu“ – rekao je zamjenik župana Ferek-Jambrek i dodao kako Krapinsko-zagorska županija podržava ovaj i brojne druge projekte u školstvu, te da ukupno za obrazovanje izdvaja čak 46% svog proračuna, što je najviše u Hrvatskoj.

Na svečanosti je bila i dekanica Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina Nina Begičević Ređep, simbolično i kuma nove učionice. „Ovo je nešto što bi trebalo biti implementirano u svakoj osnovnoj i srednjoj školi u Hrvatskoj. Naravno, financijske mogućnosti često to ne dopuštaju, međutim ova škola je primjer kako se uz proaktivnost, volju i motivaciju te viziju učiteljica, učitelja, ravnatelja, učenica i učenika može ostvariti nešto što je na prvi pogled nemoguće. Ova učionica je jedna od rijetkih od u Hrvatskoj i važna je za podršku učiteljicama i učenicima u primjeni inovativnih koncepata učenja i poučavanja, to je ključno, jer digitalna tehnologija služi samo kao podrška, a ljudski su resursi su ti koji su ključni i trebaju koristiti tu tehnologiju kako bi naučili kritički razmišljati i rješavati konkretne probleme, kako bi se naučili interdisciplinarnosti, to je ono što nam treba i što će biti potrebno za buduće tržište rada“ – istaknula je dekanica Begičević Ređep.

www.sjever.hr 29.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.