Now Reading:
SINDIKATI ODBILI VLADINU PONUDU, ŠTRAJK SE NASTAVLJA Evo rezultata referenduma
Full Article 2 minutes read

SINDIKATI ODBILI VLADINU PONUDU, ŠTRAJK SE NASTAVLJA Evo rezultata referenduma

Kao što je i najavljeno, danas su pred novinare stali Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.


Ponuda vlade o povećanju plaća, kako je rečeno na konferenciji, je glatko odbijena i to velikom većinom i u osnovnim i srednjim školama, a štrajk ide dalje, prenosi Index.
-Početkom rujna sindikati su pokrenuli štrajk nakon mirenja sa ciljem podizanja koeficijenta složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja – rekao je Mihalinec i dodao:
-Upravo danas, nakon izjašnjavanja članstva o ponudi vlade, rezultat je sljedeći: u srednjim školama se odazvalo 14.046 zaposlenih. 12.491 je bio protiv ponude vlade, to je 88,93 posto.

-Odazvat ćemo se na svaki sastanak ako ga bude – rekao je Mihalinec i zaključio:
-Ono što odbijamo je govor mržnje koji se počeo širiti mrežama, mi to ne vodimo, ne organiziramo, mi nismo administratori.

Šprem: Naši zaposlenici su koeficijent složenosti poslova poistovjetili s koeficijentom dostojanstva”

-Cijela Hrvatska je ovo čekala, da vidi kakvi su rezultati izjašnjavanja. Rezultati nas ne iznenađuju. U osnovnim školama o ponudi vlade i nastavku štrajka pristupilo je 31.670 zaposlenika, to je izlaznost od 68 posto. 95,26 posto odbilo je ponudu vlade i izjasnilo se da se štrajk nastavlja – rekla je Sanja Šprem.
-Zaposlenici detektiraju niz problema koje treba hitno riješiti – rekla je Šprem i dodala je da je to cijeli niz problema poput viška administracije i zabrane zapošljavanja:

-Vlada u ovom momentu, ovakvim odgovorom mora shvatiti da su naši zaposlenici koeficijent složenosti poslova poistovjetili s koeficijentom dostojanstva.

Preporod jutros objavio rezultate
Jedan od sindikata, sindikat Preporod, jutros je objavio kako su glasali njihovi članovi. Izjašnjavanje je provedeno u 383 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u kojima djeluju podružnice Preporoda, a 88,03 posto onih koji su mu pristupili odbilo je ponudu vlade Republike Hrvatske, prenosi Index.

screenshot

www.sjever.hr/index.hr

29.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.