Now Reading:
Grad Križevci po prvi put uvodi stipendije – studentima deficitarnih zanimanja 18 tisuća kuna godišnje!
Full Article 2 minutes read

Grad Križevci po prvi put uvodi stipendije – studentima deficitarnih zanimanja 18 tisuća kuna godišnje!

sjever

Grad Križevci od ove godine, po prvi put, kreće sa programom stipendiranja, i to isključivo deficitarnih zanimanja po kriterijima HZZ-a. Mario Rajn i njegova gradska uprava odlučili su u ovoj školskoj godini stipendirati 19 studenata, uglavnom medicine, strojarstva i brodogradnje, elektrotehnike i računarstva, sa po 1.500 kuna mjesečno. Studenti će stipendije primati svih 12 mjeseci u godini, što znači da će od Grada dobiti 18 tisuća kuna godišnje, a Grad je za stipendije izdvojio 342 tisuće kuna – donosi portal Gradonačelnik.hr.

‘Ulaganjem u obrazovanje pomažemo učenicima i studentima, ali i proaktivno djelujemo i utječemo na budućnost grada, kojem za njegov rast i napredak, trebaju kvalitetni, obrazovani mladi ljudi. Stoga to ne smatramo troškom, već dugoročno isplativom investicijom’, ističe gradonačelnik Rajn.

krizevci slikovnica

Grad Križevci dosad nikad nije dijelio stipendije već samo studentske kredite od 100 eura mjesečno koji su se, studentima koji su završili u roku i nastavili živjeti na području Grada pretvarali u stipendiju dok su ostali morali Gradu vraćati puni iznos.

Inače, rezultati našeg velikog istraživanja o stipendijama pokazuju da je iznos od 1.500 kuna, koliko će primati križevački studenti, jedan od najviših iznosa stipendija u zemlji – više od toga dobivaju samo studenti u četiri grada (Zagreb – 3.981, Poreč, Umag i Obrovac – 1.600).

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr 22.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.