Now Reading:
Optužnica protiv trojice koji su napali, pretukli i prijetili varaždinskom saborskom zastupniku Anđelku Stričaku
Full Article 2 minutes read

Optužnica protiv trojice koji su napali, pretukli i prijetili varaždinskom saborskom zastupniku Anđelku Stričaku

anđelko strtičak

Zbog napada, prijetnji smrću i razbojništva nad HDZ-ovim saborskim zastupnikom, Varaždincem Anđelkom Stričkom prošlog ljeta, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv trojice napadača, piše Jutarnji.hr.
Riječ je o Siniši B. (19), Dariju U. (26) i njegovom polubratu Đaniju U. (21) od kojih su potonja dva stari policijski znanci i trenutno se nalaze na tjeralicama. Sva trojica su kazneno prijavljena za prijetnje smrću te razbojništvo, dok će Đani odgovarati i zbog teškog ozljeđivanja saborskog zastupnika.
Prema optužnici oni su 24. srpnja 2018. godine oko 22.30 sati na predjelu Beli Kipi kod Dravskog nasipa u Varaždinu presreli Anđelka Strička koji se u to vrijeme rekreirao. Rekli su mu da im da novac, no kad im je Stričak rekao da novca nema, Đani mu je rekao: “Daj ne laži. Koga zafrkavaš” nakon čega ga je odgurnuo. Pridružili su mu se i ostali u tom natezanju, a Đani ga je ponovno udario u lijevu sljepoočnicu.
Ozlijedili su mu vjeđu, obje mrežnice te spojnicu desnog oka, a na čelu je zadobio razderotinu. Od traženja novca ni tad nisu odustali. Odgurnuli su ga pa je pao na tlo gdje mu je jedan od njih stavio nogu na prsa, dok su mu ostali blokirali noge svojim nogama. Prijetili su mu se da će ga piknuti i zaklati, a Đani ga je počeo gušiti i udario ga je u lijevo oko. Tad mu je puknula očna šupljina i gornjočeljusni sinus.
– Zaklat ćemo te. Znamo gdje si doma – nastavili su vikati dok su saborskog zastupnika cipelarili po cijelom tijelu, a najviše po glavi.
Više pročitajte na Jutarnji.hr

sjever.hr / jutarnji.hr

19.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.