Now Reading:
Danas manje kiše i nešto viša temperatura, ali uskoro novo zahladnjenje i nove oborine
Full Article 2 minutes read

Danas manje kiše i nešto viša temperatura, ali uskoro novo zahladnjenje i nove oborine

Mogli bismo reći „srećom, ne živimo u Dalmaciji” jer u posljednjih 48 sati u tom se dijelu Hrvatske nebo spojilo sa zemljom…i morem! Nepovoljne se vremenske prilike, na žalost, nastavljaju, nakon čega će uslijediti tek kratki predah pred novo nevrijeme.

U drugim dijelovima Hrvatske znatno se lakše diše.
Prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti promjenjivo oblačno uz povremenu kišu. Na Jadranu i područjima uz njega kiša će biti češća, lokalno i obilna, osobito u Dalmaciji. U ostalim područjima ujutro mjestimice magla i niska naoblaka, a popodne i malo kiše, najmanje na krajnjem istoku. Krajem dana postupni prestanak kiše i djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, na istoku prolazno jak. Na Jadranu će jako i olujno jugo slabiti i popodne okretati na sjeverozapadnjak i zapadnjak, najprije na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu 12 do 17. Najviša dnevna između 12 i 17, a u Dalmaciji i Slavoniji i do 19 °C.

Što nas očekuje u nastavku tjedna?

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Povremene kiše bit će uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega, a u subotu su na zapadu zemlje mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Najmanje kiše past će na istoku zemlje. U četvrtak i petak ujutro u nizinama mjestimice magla. Povremeno će puhati umjeren jugoistočnjak, na Jadranu umjereno i jako jugo, u petak i olujno. Temperatura zraka bez veće promjene, na kopnu malo toplije, osobito na istoku.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, razdražljivost i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Moguće su pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici, pa im se preporuča izbjegavanje suvišnih napora. Potrebno je pridržavati se savjeta liječnika.

www.sjever.hr/dhmz

13.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.