Now Reading:
U ivanečki Poduzetnički inkubator uselili se prvi stanari
Full Article 3 minutes read

U ivanečki Poduzetnički inkubator uselili se prvi stanari

poduzetnicki inkubator ivanec

U Ivancu je u ponedjeljak službeno s radom počeo Poduzetnički inkubator. Uselili su se prvi stanari – dvoje mladih poduzetnika-početnika, čime je Inkubator i službeno počeo s radom.
Time Poduzetnički inkubator postaje potporna institucija kojom Grad Ivanec mladim poduzetnicima, koji tek pokreću posao ili koji su u početnoj fazi poslovanja, pruža potporu na način da im osigurava besplatni poslovni prostor te besplatne režijske troškove i time im omogućuje lakši start u poduzetničke vode.
– Logičan je to slijed svega što zadnjih deset godina intenzivno radimo. Veseli me poduzetnički duh koji mi kao lokalna samouprava propagiramo, ali moramo nametnuti i drugačiji način promišljanja, moramo biti poduzetniji, s više inicijative. Zato će i poduzetnički inkubator, uz pomoć educiranih, mladih ljudi Projektnog ureda biti podrška za više od 90 poduzetnika u ostvarenju njihovih poslovnih ideja. Daljnji korak je virtualni inkubator – rekao je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

poduzetnicki inkubator ivanec

U Inkubatoru već posluje i Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove, koji zapošljava petero mladih stručnjaka – certificiranih voditelja EU projekata.
Direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lana Labaš istaknula je da poduzetnici u Inkubatoru kroz sve tri godine mogu koristiti sve usluge Projektnog ureda i Poslovne zona.
– U prvom redu administrativne, poslovne i savjetodavne usluge, pomoć kod prijave na EU projekte, zajednički nastup na sajmovima i pokrivamo im u 100-postotnom iznosu sve troškove hladnog pogona. Mogu koristiti i dvoranu, kao i ostali poduzetnici grada Ivanca. U jednoj prostoriji uredit će se coworking prostor, koncept koji poduzetnički inkubatori uvijek nude, upravo u cilju da onim poduzetnicima koji nemaju potrebu biti ili ne ispunjavanju uvjete da budu poduzetnici početnici, a jedan dio aktivnosti imaju u Ivancu ili su puno na terenu pa ne trebaju fiksni prostor, mogu koristiti povremeno – kazala je Labaš.

poduzetnicki inkubator ivanec


– Odlučili smo implementirati i virtualni inkubator jer se puno bavimo poduzetnicima početnicima, puno smo ih provukli kroz naše programe. Za iduću godinu se Poslovna zona javila na javni poziv za EU projekte gdje nam je takva usluga, implementacija virtualne platforme prihvatljiv trošak i nadamo se EU sredstvima. Ako i ne budemo odabrani, svejedno idemo u realizaciju uz potporu Grada Ivanca – dodala je Labaš.
Silvija Željezić iz tvrtke Genea d.o.o., osnovane 2017., koja se bavi implementacijom novih tehnologija u poljoprivredu i stručnom potporom poljoprivrednim proizvođačima, te Ivica Mudri iz tvrtke Woodstock, osnovane u lipnju ove godine, a kao prva u Varaždinskoj županiji bavi se uslugama šumoposjednicima te u dijelu trgovinom drvetom, ističu da je, dok se stvari ne poslože i poslovanje ne zahukta, svaka pomoć, stručna ili financijska zaista dobro došla i iznimno cijenjena.

poduzetnicki inkubator ivanec
poduzetnicki inkubator ivanec
poduzetnicki inkubator ivanec

sjever.hr

11.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.