Now Reading:
Bandić obišao ulice Ive Dulčiča i Brestovečku u Sesvetama
Full Article 2 minutes read

Bandić obišao ulice Ive Dulčiča i Brestovečku u Sesvetama

Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je jučer Ulicu Ive Dulčića i Brestovečku ulicu u Sesvetama, gdje su u tijeku radovi na obnovi kolničke konstrukcije, nogostupa i zelenih površina, od raskrižja s Ulicom Ciklama do raskrižja s Brestovečkom cestom.

Uz zamjenu rubnjaka asfaltirana je cjelokupna kolnička površina s nogostupima uz adaptaciju površinske odvodnje.

– Što se tiče Brestovečke ulice, oko 2000 metara, zadnjih godinu dana, a intenzivno zadnjih 6 mjeseci, ovdje je izgrađena cijela infrastruktura. Od odvodnje, vode, plina i struje koja je bila stara koliko i naselje. Na proljeće iduće godine, kreće završetak radova na Brestovečkoj ulici i do ljeta će biti završeni. Molim građane za strpljenje – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u naselju Staro Brestje u zadnjih četiri i pol mjeseca Vodoopskrba i odvodnja završila je gotovo 500 metara Zagrebačke ulice, u Ulici Ive Dulčića nešto manje od 300 metara, Brestovečku u gotovo 1.200 metara i trenutno sada rade na tri lokacije u Starom Brestju: Tupekovu, Anke Krizmanić i Vladimira Kirina.

– Predviđeni rok završetka radova je 15. travnja – rekao je direktor VIO Marin Galiot.

– Pratimo VIO i završili smo u Brestovečkoj ulici asfaltiranje 1.300 metara njihovog rola. Vratili smo uspornike za smirivanje prometa. Ovo je sada privremena situacija na Brestovečkoj ulici koju smo napravili, i nakon završetka zime krećemo u kompletno uređenje Brestovečke ulice. Zamijeniti će se rubnjaci, urediti će se nogostupi, kompletna kolnička konstrukcija sa svom prometnom signalizacijom. Molimo građane za strpljenje do 1. travnja iduće godine – rekao je tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković.

sjever.hr

10.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.