Now Reading:
Dječji proračun Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu
Full Article 2 minutes read

Dječji proračun Krapinsko-zagorske županije za 2020. godinu

dječji gradonačelnici kzz

Krapinsko-zagorska županija od 2018. godine nosi titulu „Županija-prijateljica djece“. Rezultat je to dugotrajnog truda i kontinuiranog rada za dječju dobrobit. Naglašavajući kako su djeca i obitelj u fokusu djelovanja, Krapinsko-zagorska županija objavljuje ovaj javni poziv s ciljem donošenja Participativnog dječjeg proračuna. Uključivanje djece u odlučivanje o tome koji će se projekti za djecu financirati iz Županijskog proračuna predstavlja uspješan mehanizam identificiranja i realiziranja potreba djece.

S ciljem učinkovitije provedbe prava iz Konvencije o pravima djeteta te sukladno preporukama Ministarstva financija o izradi dječjeg proračuna Krapinsko-zagorska županija donijela je Dječji proračun za 2019. godinu. Proračun je temeljni financijski i pravni dokument županije u kojem su prikazane planirane uplate i isplate novca kojima se planiraju ostvariti ciljevi i prioriteti razvoja županije. Dječji proračun je izdvojeni dio županijskog proračuna koji prikazuje sredstva koja županija osigurava za ostvarivanje prava djeteta, sredstva koja su u najširem smislu namijenjena djeci. Ukupna vrijednost Dječjeg proračuna KZŽ za 2019. godinu iznosila oko 124,2 mil. kuna, u odnosu na ukupan iznos proračuna od 268,8 mil. kn to je 46,2 %.

Rok za podnošenje prijave na ovaj Javni poziv je 25. studenoga 2019. godine, a više detalja možete pogledati na poveznici ovdje

www.sjever.hr/kzz.hr 09.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.