Now Reading:
Suđenje Smiljani Srnec: Pozlilo vještakinji
Full Article 2 minutes read

Suđenje Smiljani Srnec: Pozlilo vještakinji

U četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva svoje sestre Jasmine Dominić 2000. godine. Njezino je tijelo 19 godina bilo sakriveno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.
U nalazu obducentice Andrine Kopjar navedeno je da su uzrok smrti Jasmine Dominić višestruki prijelomi svoda i baze lubanje i ozljede mozga, a ona je potvrdila te navode te na upit optužbe odgovorila da se ne može točno utvrditi o koliko se udaraca tupim predmetom radi, ali da ih je bilo barem pet ili šest. Kopjar je pozlilo pri pregledu fotografija s obdukcije pa je rasprava nakratko prekinuta, a ona će se na sudu ponovo pojaviti sa sudskim vještakom za sudsku medicinu Josipom Škavićem, koji se ispričao zbog današnjeg nedolaska odnosno sudjelovanja na zakazanoj raspravi na drugom sudu.
Ivana Mlačić iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ potvrdila je da je pronađeno lijepilo na gumenoj brtvi na škrinji za zamrzavanje u kojoj je pronađeno tijelo Jasmine Dominić. Rekla je da se, s obzirom na količinu ljepila, može pretpostaviti da je škrinja bila čvrsto zalijepljena.
Danas su svjedočile ujne žrtve Jasmine Dominić i okrivljene Smiljane Srnec, Nada i Draga Sabol.
Nada Sabol je rekla da godinama nisu bili u kontaktu s obitelji Dominić. Rekla je i da joj je Smiljanina kćer Katarina kazala da imaju visok račun za struju i da su naručili odvoz stare škrinje kao otpad. Na dan pronalaska tijela Katarina, koja je bila u šoku, nazvala ju je i rekla da se „vide noge“ te pitala može li dovesti djecu kod njih.
Draga Sabol je izjavila da već dosta dugo nemaju kontakte s obitelji Dominić i da ih je potpuno prekinula 2005. godine kada je prijavljen Jasminin nestanak. S okrivljenom Smiljanom nije komunicirala, jer joj nije „odgovaralo njezino ponašanje“.
Suđenje se nastavlja 14. studenog iskazima svjedoka koje je predložila optužba.

n.kalajdžija / sjever.hr

07.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.