Now Reading:
NAJAVLJUJEMO Izložba fotografija „Stare ludbreške kleti”
Full Article 2 minutes read

NAJAVLJUJEMO Izložba fotografija „Stare ludbreške kleti”

Klijet ili klet, naziv je građevine koja nam je svima dobro poznata. U našoj tradiciji, svoj razvojni put započela je kao gospodarski objekt namijenjen isključivo u vinogradarske svrhe.

U vrijeme najvećih poslova u vinogradu su se nerijetko okupljale cijele obitelji koje su nakon napornog rada svoje vrijeme provodile upravo u kleti, te uz druženje i razonodu skretale misli sa svakodnevnih životnih briga.
Izložba fotografija „Stare ludbreške kleti“ autora Miroslava Vađunca vratit će nas u vrijeme i ozračje te seoske idile, koje je zauvijek protutnjalo iza nas, ali se očuvalo u djelićima ludbreškog krajolika.
Miroslav Vađunec rođen je 1989. u Varaždinu, a živi i radi u Ludbregu. Amaterski se počeo baviti fotografijom tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Svoju prvu samostalnu izložbu  imao je 2017. godine u Ludbregu. Autor je brojnih fotografija koje se nalaze na službenim promotivnim materijalima grada Ludbrega te u Ludbreškim novinama.
Uz same fotografije biti će izloženi i pojedini predmeti okarakterizirani kao tipični inventar starinske kleti.
Otvorenje izložbe u izložbenom prostoru dvorca Batthyany biti će 8. studenoga s početkom u 19 sati. Posjetitelji će je moći razgledati sve do 14. studenoga prema sljedećem rasporedu:

ponedjeljak (11.11.) i srijeda (13.11.) od 11 do 13 sati
utorak (12.11.) i četvrtak (14.11.) od 17 do 19 sati

www.sjever.hr

06.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.