Now Reading:
Na Forumu zagrebačkih ugostitelja ekskluzivna prezentacija kolekcije izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana
Full Article 2 minutes read

Na Forumu zagrebačkih ugostitelja ekskluzivna prezentacija kolekcije izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana

Forum zagrebačkih ugostitelja

U srijedu, 13. studenog, u zagrebačkom hotelu Esplanade, održat će se Forum zagrebačkih ugostitelja koji će osim ugostitelja okupiti i menadžere i poduzetnike iz povezanih struka, državne i gradske dužnosnike, razne dionike te sve koji znanjem mogu doprinijeti poboljšanju ponude i rješavanju problema s kojima se susreću ugostitelji. Na Forumu će se održati i bogati gastro program.
Cilj je Foruma sagledati stanje u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu te ponuditi prijedloge za podizanje kvalitete ugostiteljske usluge i pozicioniranje Zagreba kao turističke i gastronomske destinacije.

U sklopu Foruma održat će se dvije panel rasprave. Prva pod nazivom „Trendovi zagrebačkog ugostiteljstva“, a druga s temom „Zagreb 2020 – zvijezda europske gastronomije“ na kojoj će se govoriti o prilikama koje se za Zagreb kao hrvatsku metropolu otvaraju sljedeće godine kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom. Naime, sljedeće će godine u Zagrebu boraviti čak 22 tisuće dužnosnika Europske unije te Zagreb ima jedinstvenu priliku svoju bogatu gastronomsku tradiciju predstaviti tolikom broju ljudi i učiniti ih najboljim ambasadorima zagrebačke gastronomije i turizma.

Kruna Foruma zagrebačkih ugostitelja bit će bogati gastro program koji počinje u 13 sati. Kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, posjetitelji Foruma dobit će priliku okusiti najbolje od renomiranih zagrebačkih ugostitelja. Također, ovom prigodom bit će prezentirana i vrijedna i bogata kolekcija izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana za čije prikupljanje je zaslužan Zlatko Puntijar, vlasnik hotela Puntijar.
– Kao ugostitelj koji nastavlja obiteljsku tradiciju iz pradavne 1838. godine, ponosan sam što ćemo mi zagrebački ugostitelji uskoro dobiti priliku našim gostima iz cijele Europe prezentirati što znamo i pokušati ih učiniti najboljom reklamom za našu ponudu. Potrudit ćemo se da Zagreb na europskom nebu zasja i kao gastronomska zvijezda. Stogodišnji jelovnici iz zagrebačkih restorana koje ćemo ovom prilikom pokazati javnosti, živi su spomen duge i plodne tradicije koja živi i danas, što ne znači da ne pratimo i suvremene ugostiteljske trendove – ovom je prigodom izjavio Zlatko Puntijar, predsjednik Ceha ugostitelja i potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

sjever.hr

06.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.