Now Reading:
PROMJENA VREMENA STIŽE RANIJE I bit će snažna i neugodna!
Full Article 2 minutes read

PROMJENA VREMENA STIŽE RANIJE I bit će snažna i neugodna!

Neki već danima kukaju da „ovo vrijeme nije normalno”, da imaju problema sa zdravljem zbog jeseni koja to zapravo nije, neki su meteoropati „na aparatima”…Drugi pak uživaju i nadaju se da će sunce i iznadprosječne temperature potrajati – ali neće!

Sve nam je bliže vremenska promjena koja će izazvati nove probleme. Naime, očekuje nas snažno zahlađenje – prognostičari tvrde da nam nakon iznadprosječnih, stižu temperature ispod prosjeka za ovo doba godine.

Što nam donosi nedjelja?

Pretežno sunčano, no ujutro i prijepodne će u nizinama unutrašnjosti mjestimice biti magle koja je moguća i na Jadranu. Vjetar uglavnom slab, u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, po kotlinama Like i malo niža, a na Jadranu između 11 i 16 °C. Najviša dnevna većinom od 21 do 26 °C.

Vrijeme narednih dana

U ponedjeljak postupan porast naoblake sa zapada, a ujutro na kopnu valja računati na mjestimičnu maglu. U utorak će stići i kiša, ponajprije u zapadne predjele, a u noći na srijedu i na jug Dalmacije. Na sjevernom Jadranu je moguća obilnija oborina, a u najvišem gorju susnježica i snijeg. U srijedu prestanak kiše i djelomično razvedravanje najprije u zapadnim krajevima. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak na sjevernom dijelu u utorak okrenuti na umjerenu i jaku buru, podno Velebita i olujnu, koja će se u srijedu proširiti do juga. Temperatura zraka u osjetnom padu.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će u Hrvatskoj biti slične kao prethodnog dana, odnosno pretežno povoljne. No, upozoravamo reumatičare kronične plućne i srčane bolesnike na moguće manje tegobe u prijepodnevnim satima u maglom obavijenim područjima mjestimično u unutrašnjosti zemlje i mjestimično na sjevernom Jadranu.

www.sjever.hr/dhmz

27.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.