Now Reading:
U Koprivnici svečano otvoren Inkubator kreativnih industrija
Full Article 3 minutes read

U Koprivnici svečano otvoren Inkubator kreativnih industrija

mjuzej kreativnih industrija kckzz

U koprivničkom Kampusu u četvrtak 24. listopada održana je završna konferencija i otvorenje Inkubatora kreativnih industrija, nove opremljene zgrade s 30 uredskih prostorija koje su namijenjene poduzetnicima u području kreativnih i IT industrija. Svečanom otvorenju ispred Koprivničko-križevačke županije je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prisutnim uzvanicima uvodno se obratila Martina Mak, direktorica tvrtke Enter Koprivnica koja će upravljati objektom.

Kako je istaknula na otvorenju, projekt je osmišljen s ciljem stvaranja poticajnog poslovnog okruženja koje će osigurati razvoj i konkurentnost lokalnog gospodarstva. Mak je dodala kako će se unutar Inkubatora poduzetnicima na korištenje ponuditi moderna tehnologija  koja će unaprijediti njihovo poslovanje, a velik je naglasak stavljen i na poticanje umrežavanja koje će omogućiti transfer znanja i ideja.    

Prisutnima su se obratili i državna tajnica Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman te gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je uz čestitku svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta istaknuo zadovoljstvo što će prvih 17 poduzetnika svoje ideje razvijati u poticajnom okruženju opremljenom najmodernijim tehnologijama.

U sklopu otvorenja održana je i panel diskusija na temu „Važnost i uloga inkubatora i tehnoloških parkova u razvoju poduzetništva“ na kojoj su sudjelovali predstavnici tehnoloških parkova iz Varaždina, Čakovca i Zagreba,  predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te nacionalnog centra za inovacije.

O važnosti razvoja poduzetništva i potrebi sinergije između start-up tvrtki koje su na početku svojeg razvojnog puta govorio je predsjednik Uprave Rasco-a Ivan Franičević, nakon čega su predstavnici tvrtke Enter Koprivnica i Faster Capital Venture Fonda potpisali ugovor o suradnji.

Inkubator kreativnih industrija projekt je vrijedan 13.5 milijuna kuna i financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a svoje će poslovne prostore ponuditi poduzetnicima u zakup na pet godina pri čemu će zakupnina iznositi od 7,5 do 30 kuna po četvornome metru, ovisno o starosti poduzeća.

www.sjever.hr/kckzz.hr 25.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.