Now Reading:
PITANJE KOJE ĆE USKORO DOBITI ODGOVOR: Tko je najbolji kuhar u Hrvatskom zagorju?
Full Article 3 minutes read

PITANJE KOJE ĆE USKORO DOBITI ODGOVOR: Tko je najbolji kuhar u Hrvatskom zagorju?

kuhar

Kulinarski show Chtef Zagorski chef, deveto je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su proizvodi koji su dobili Oznaku zemljopisnog podrijetla na EU razini – zagorski puran i mlinci te zagorski štrukli, koji trenutno imaju prijelaznu nacionalnu zaštitu.

Na devetom izdanju Chtefa Zagorskog chefa, koje će se održati u utorak u Termama Jezerčica, nastupit će Mislav Božić, Hotel Villa Magdalena, Josip Bival, Blue Sun hotel Kaj, Krešimir Plašć, Punkt Beer House, Marko Šturlan, Majsecov mlin, Ivan Knezić Prigorec, Terme Jezerčica, Mirko Ljubić, Terme Tuhelj te Matija Cvrtila, Klet Kozjak.

Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza a ujedno i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada.

Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije: vina renomiranih zagorskih vinara Bodrena – Borisa Drenškog, vinarije “Vuglec Breg”, IDA Nove – Igor Jambrešić, Vinarije Sever i Vinogradarstva Zdolc.

Moći će se probati i zagorski štrukli, kao i kolači spravljeni po receptima sa tradicionalne manifestacije KZŽ Babičini kolači, koje će pripremiti bakice Zdenkica Ljubić i Božica Lacković. OPG Krog ponudit će zagorski bagremov med, a ZMH Horvat i Kogutex zagorske mlince.

www.sjever.hr 24.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.