Now Reading:
U Đurđevcu svečano obilježena 28. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi
Full Article 2 minutes read

U Đurđevcu svečano obilježena 28. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi

podravski branitelji

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa života na Gradskom groblju u Đurđevcu u subotu 19. listopada svečano je obilježena 28. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi. U ime Koprivničko-križevačke županije počast poginulim i nestalim braniteljima odali su župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar sa potpredsjednicima Vericom Rupčić i Marijanom Ružmanom.

Vijence je položila i delegacija Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem, zatim izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja te Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici općina đurđevačke Podravine i udruga proizašlih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca služena je misa u crkvi svetog Jurja u Đurđevcu u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu koju je predvodio kapelan PU koprivničko-križevačke Ozren Bizek, a nakon mise program obilježavanja se nastavio u Lovačkom domu „Jelen“ u naselju Mičetinac gdje su se okupili branitelji te se kroz druženje prisjetili ponosnih dana hrvatske povijesti.

Okupljene su prigodnim riječima pozdravili  gradonačelnik Hrvoje Janči, župan Darko Koren te izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Marko Ratković, koji su zahvalili svim braniteljima na nesebičnoj požrtvovnosti i velikom doprinosu u teškim trenutcima stvaranja hrvatske samostalnosti. U ime branitelja obratio se Đuro Bobovčan prisjetivši se svih palih suboraca te teškog ratnog puta kojeg su prošle postrojbe iz Podravine.

Obilježavanje 28. obljetnice podravskih branitelja organizirali su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i općine Kalinovac, Virje, Gola, Molve i Ferdinandovac, u suradnji sa Zapovjedništvom 105. brigade 3. bojne Đurđevac, Zapovjedništvom 58. SLAB PZO Đurđevac, 465 STRB PZO, Udrugom branitelja MUP-a i HVIDRA-om.

www.sjever.hr/kckzz.hr 22.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.