Now Reading:
Župan Koren održao prijem za najuspješnije učitelje s područja Koprivničko-križevačke županije
Full Article 5 minutes read

Župan Koren održao prijem za najuspješnije učitelje s područja Koprivničko-križevačke županije

koren

U prostorijama Županijske uprave u srijedu 16. listopada održan je prijem župana Darka Korena za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnice i djelatnike Koprivničko-križevačke županije u školskoj godini 2018./2019. te ravnatelje njihovih školskih ustanova. Svečanom prijemu prisustvovali su i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Prijem župana upriličen je nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove godine povodom Svjetskog dan učitelja po prvi puta nagradilo najuspješnije odgojno-obrazovne radnike koji su se posebno istaknuli tijekom prošle školske godine, a među 510 izvrsnih pojedinaca iz cijele Hrvatske nagrađeno je i 17 učitelja s područja Koprivničko-križevačke županije.

Župan Koren je uz čestitke učiteljima i ravnateljima njihovih škola kazao kako se njihovim uspjehom ponosi cijela županija, pri čemu priznanje koje su dobili predstavlja zahvalnost za sve što su svojim radom učinili za dobrobit i razvoj društva.

„Prosvjetni djelatnici i ravnatelji koji vode ustanove u svakom društvu predstavljaju izuzetno bitan čimbenik koji se ne može valorizirati kroz brojčane vrijednosti. Vi ste sam vrh obrazovne piramide i imate velike zasluge što se naše društvo razvija prema naprijed. Županija je također dala svoj doprinos kroz osiguranje materijalni aspekta te nastojimo pratiti sve potrebe u obrazovanju, sektoru za koji imamo najveću odgovornost. Mnogo smo toga do sada napravili, od brojnih investicija do stvaranje materijalnih preduvjeta za vaš uspješan rad. Planiramo i daljnja ulaganja kroz naš proračun, nadamo se da će nam i europski fondovi omogućiti šire investicije u školske objekte, a nema samo ciljane energetske obnove. Osmislili smo i novi program ulaganja u pet školskih sportskih dvorana kroz iduće dvije godine te se nadamo da ćemo ostvariti i cilj jednosmjenske nastave. Još jednom vam svima čestitam na uspjehu, ovdje ste s razlogom, kao ljudi koji su svojim angažmanom, radom i rezultatima dobili priznanje hrvatskog društva koje je izuzetno bitno i vrijedno te svima na ponos“, naglasio je župan Koren.

U ime nagrađenih obrazovno-odgojnih djelatnika prisutnima se obratila profesorica Ivana Senjan iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac koja je zahvalila Županiji na prijemu te ravnateljima koji su ih podržali u radu i prijavi na natječaj Ministarstva.

„U prosvjeti se godinama trudimo našim učenicima omogućiti najkvalitetnije obrazovanje jer svi stremimo rastu u znanju i odgojno-obrazovnom radu na području županije i Hrvatske kako bi došli do razine europskih gradova i zemalja u kojoj se prepoznaje kvaliteta rada. Nagrada Ministarstva nam je vrlo važna i to je vrhunac našeg dosadašnjeg rada, no iako se vrednovala samo protekla godina ona je zbir dosadašnjih aktivnosti i truda koji smo uložili kroz godine. Hvala što ste nas pozvali, a mi vam možemo obećati kako ćemo i dalje raditi s učenicima na dobrobit naše županije i Hrvatske“, kazala je Senjan.

Na kraju prijema u ime ravnatelja se obratila ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović koja je naglasila kako se učitelji i ravnatelji nalaze u sigurnom okrilju i zajednici koja brine za njihove potrebe.

„Vašu podršku osjećamo na terenu, iako među nama ima školskih ustanova kojima Županija nije osnivač te smo vam zahvalni na potpori. Ona ne mora biti nužno materijalna, mnogo je važnija sama reforma školstva i škola za život koja se ne može platiti, a mogu je iznijeti samo učitelji koji u srcima nose ljubav prema svojem pozivu i radu s učenicima. I dalje ćemo raditi na podizanju kvalitete rada jer imamo odlične i vrijedne prosvjetne djelatnike na području cijele županije i sigurna sam da će ih iduće godine na prijemu biti još više nagrađenih“, istaknula je ravnateljica Prelogović.

Na kraju prijema nagrađenim učiteljima i njihovim ravnateljima uručeni su prigodni pokloni uz želje da nastave s plemenitim pozivom i predanim radom kako bi naše društvo još više prosperiralo u budućnosti.

www.sjever.hr 17.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.