Now Reading:
HBOR je sada bliži poduzetnicima sa sjevera Hrvatske – otvoren Područni ured u Varaždinu
Full Article 3 minutes read

HBOR je sada bliži poduzetnicima sa sjevera Hrvatske – otvoren Područni ured u Varaždinu

Kako bi poduzetnicima s ovoga područja Hrvatske olakšali pristup informacijama o svim svojim uslugama koje im mogu pomoći u poslovanju, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u utorak je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin otvorila Područni ured za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Ured će pokrivati Koprivničko – križevačku, Bjelovarsko – bilogorsku, Krapinsko – zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, a koliko je važna suradnja između HBOR-a i HGK za razvoj hrvatskog, a posebice gospodarstva ovog dijela Lijepe naše, objasnila je predsjednica Uprave HBOR-a, Tamara Perko.

-Definitivno su HGK i HBOR komplementarne institucije. Jedni i drugi se okrećemo poduzetnicima, poduzetnici su ono što nam je najbitnije i pružamo im podršku, svako u svom okviru djelovanja – HGK u nekom svom okviru, a mi definitivno u onom financijskom, ali ne samo to. Često je to i savjetodavni okvir i zato smo odlučili na ovom mjestu, u prostorijama HGK otvoriti područni ured jer poduzetnik kad dođe, onda mu je lakše sve obaviti na jednom mjestu pa mu ostaje više vremena za biznis – istaknula je Perko i dodala:
-U ovo digitalno doba većina ljudi voli stvari obavljati od kuće, iz fotelje, međutim bitan je onaj ljudski dodir, potpitanja koja poduzetnici imaju. Zato će naš suradnik biti ovdje da pruži poduzetnicima više informacija nego što ih mogu dobiti preko ekrana.

Gložinić: ” Investicije u razvoj novih tehnologija od kapitalnog su značenja”

Predsjednik varaždinske Županijske komore, Dragutin Gložinić, ovaj je potez HBOR-a ocijenio vrlo dobrim i dobrodošlim:
-Mi imamo kontakte s našim poduzetnicima i ovdje imamo izvanredne prostore. Smatramo da će ta suradnja doista biti vrlo plodonosna, a zapravo je već i intenzivnije krenula. Cilj je da naše poduzetnike s kojima imamo dnevne kontakte preko HBOR-a upoznamo sa svime što HBOR nudi, a to je široka paleta usluga, od podrške u tekućem poslovanju, dakle obrtna sredstva, pa sve do raznih povoljnih kredita.
Gložinić je dodao kako je na sjeveru Hrvatske industrija ta koja nosi gospodarstvo te da su stoga investicije u razvoj novih tehnologija od kapitalnog značenja.
-Onaj tko to neće raditi nestat će za desetak godina, pogotovo u svijetu digitalizacije, poznate famozne industrije 4.0 koja je jednostavno postala preduvjet za budući rast – zaključio je Gložinić.

Prilikom otvorenja HBOR-ovog područnog ureda u Varaždinu najavljeno je kako će se već 5. studenoga organizirati radionica vezana uz financiranje obrtnih sredstava.

A.Kučić/Sjever.hr

16.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.