Now Reading:
Gradonačelnik Jakšić na prijemu za najučiteljice: “Vi ste u stvari jedan veliki brend ovoga grada”…
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Jakšić na prijemu za najučiteljice: “Vi ste u stvari jedan veliki brend ovoga grada”…

uciteljice kc

Povodom Svjetskog dana učitelja kojeg je UNESCO 1994. godine proglasio u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja, gradonačelnik Mišel Jakšić priredio je prijem za najbolje učiteljice u školskoj godini 2018./2019., a prema odlukama Učiteljskih i nastavničkih vijeća pojedinih škola s područja grada Koprivnice.

„Prije svega koristim ovu priliku da vam čestitam Vaš dan, Svjetski dan učitelja“, rekao je gradonačelnik Jakšić te nastavio – „Mi smo ponosni na naš obrazovni sustav, sve naše škole, ravnateljice i ravnatelja, i doista moram reći da, ako je nešto prepoznato diljem Hrvatske pa i diljem Europe kao velika kvaliteta i prednost za život u gradu Koprivnici, to su naše škole. No, škole ne čine samo zgrade, ne čine ulaganja u infrastrukturu. Škole čine zaposlenici, učiteljice i učitelji, ravnatelji, rekao je gradonačelnik Jakšić te zaključio:“ Vi ste u stvari jedan veliki brend, ponos, nada u optimizam da se u ovome gradu pa tako i u državi može ići jednim boljim i bržim putem“.

Najboljima su proglašene Andreja Sinjeri, mag. Logoped, učiteljica edukacijski rehabilitator (COOR Podravsko sunce), Sara Beriša, profesorica saksofona (Umjetnička škola Fortunat Pintarić), Mirna Kovačić, prof. povijesti i geografije (OŠ Đuro Ester), Mara Grašić, učiteljica savjetnica (OŠ Braća Radić) i Suzana Hergotić, učiteljica razredne nastave i mentor (OŠ Antun Nemčić Gostovinski).

Uz nagrađene učiteljice bile su prisutne ravnateljice Radmila Popović, Ariana Šandl, Sanja Prelogović, Gordana Gazdić Buhanec i ravnatelj Krešo Grgac.

U ime Grada Koprivnice prijemu su uz gradonačelnika Mišela Jakšića nazočni bili i njegova zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvenu djelatnost Ana Mlinarić i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 08.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.