Now Reading:
Ministri Krstičević i Božinović u Mariji Bistrici o traženjima sindikata za povećanjem plaća
Full Article 3 minutes read

Ministri Krstičević i Božinović u Mariji Bistrici o traženjima sindikata za povećanjem plaća

Na tradicionalnom vojnom hodočašću u Mariji Bistrici bili su i ministri Damir Krstičević i Davor Božinovići koji su na traženje novinara komentirali zahtjeve sindikata za povećanjem plaća. Ministar Krstičević naglasio je da ova vlada čini sve što je moguće i realno te da treba razgovarati i vidjeti kako ljudima pomoći, dok je na pitanje bi li on žrtvovao avione, odgovorio:

„Jedno pitanje ne isključuje drugo pitanje. Ljudima treba dati, ali treba i sigurnost u Hrvatskoj. Znamo kako je bilo ’91. godine kad smo bili napadnuti brutalno i kad nismo imali ništa i mislim da Hrvatska o tome treba voditi računa”, kazao je Krstičević i dodao da je jasno da treba voditi računa i o ljudima, odnosno njihovom boljem i kvalitetnijem životu u Hrvatskoj.

Ministar Božinović ističe da je politika Vlade da svi djelatnici u policiji ili bilo kojoj državnoj službi imaju veće plaće ali i da sve to ovisi i o mogućnostima.

“Ja sam uvijek među onima koji traže mogućnosti. Unutar postojećeg proračuna mi smo nekoliko puta u zadnje dvije godine uspjeli podići koeficijente za najslabije plaćene policijske službenike, uspjeli smo vratiti neopravdano oduzete dodatke od 2 i 4 posto za policijske službenike više i visoke spreme”, kazao je Božinović.

Dodao je da su ove godine unutarnjom proračunskom preraspodjelom uspjeli povećati plaće za najveći dio detektiva sa srednjo0m stručnom spremom, istaknuvši da u ministarstvu ne čekaju samo razgovore na razini Vlade i sindikata, već pokušavaju iznaći mogućnosti ušteda:

„Uspijevamo, zahvaljujući zbog jakog, povećanog povlačenja sredstava iz EU fondova i time opremanja hrvatske policije, što se do jučer radilo isključivo iz proračunskih sredstava, pomoći materijalnom statusu hrvatskog policajca i to ćemo nastaviti raditi”.

a.kučić/sjever.hr 07.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.