Now Reading:
FOTO: Gradonačelnik Škvarić odao počast poginulim hrvatskim braniteljima
Full Article 2 minutes read

FOTO: Gradonačelnik Škvarić odao počast poginulim hrvatskim braniteljima

Povodom Dana neovisnosti odana počast poginulim hrvatskim braniteljima Povodom Dana neovisnosti izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, članovi obitelji poginulih branitelja te članovi braniteljskih udruga odali su kod centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Grada Lepoglave te svim hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

– Prije 28 godina Hrvatski je sabor donio odluku o raskidanju svih odnosa s bivšom državom. Bila je to država koja nije marila za naše potrebe, potrebe svojih građana i potrebe hrvatskog naroda. Na žalost, za svoju smo se neovisnost morali izboriti braneći se od agresije. U toj su borbi brojni hrvatski branitelji dali ono najvrjednije što su imali – svoje živote. Među poginulim hrvatskim vitezovima su i 12-orica branitelja s područja Grada Lepoglave kojima i ovom prigodom odajemo počast i zahvaljujemo na slobodi u kojoj danas uživamo – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić predvodeći gradsko izaslanstvo u kojem su bili njegov zamjenik Hrvoje Kovač te članovi Gradskog vijeća, mjesnih odbora i gradskih ustanova i tvrtki.

– Naši suborci i sumještani položili su živote da bismo mi danas mogli uživati u Lijepoj našoj. Kakva je, takva je, naša je i nećemo je dati nikome. Mi smo 90-ih godina odradili svoju zadaću, a sad su na redu ostali da ovu Lijepu našu učine i dobrom – rekao je ovom prigodom predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak. Počast je poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave odana i kod spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u Lepoglavi.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.