Now Reading:
FOTO Plesom na Korzu Riječani se predstavili Varaždincima
Full Article 1 minutes read

FOTO Plesom na Korzu Riječani se predstavili Varaždincima

Rijeka je prvi hrvatski grad koji nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Stoga kroz kulturni program ne predstavlja samo svoj grad, već i Hrvatsku te istovremeno u središte pažnje stavlja aktualna europska kulturno – društvena pitanja.
Kao simboli isprepletanja Hrvatske, Rijeke i suvremene Europe, odabrane su tri teme – voda, rad i migracije, koje će se iduće godine obrađivati na različite načine.

Nakon što je u petak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici predstavljen dio kulturno-umjetničkog programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, a Grad Varaždin i tvrtka RIJEKA 2020, osnovana za provedbu projekta EPK, potpisali ugovor o suradnji u razmjeni znanja u području razvoja publike, Riječani su odlučili predstaviti se i građanima te ih upoznati sa svojim programom.
Na varaždinskom su Korzu u subotu izveli Flash mob, atraktivni plesni nastup u kojem sudjeluju plesači i plesačice riječkog Plesnog centra K2K, nakon čega su Varaždincima podijelili knjižice s kompletnim programom koji će se odvijati 2020. godine kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture.

A.Kučić/Sjever.hr

06.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.