Now Reading:
Evo kada stiže Cro kartica s 2.500 kuna na njoj – poticaj domaćim turistima za putovanja po Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Evo kada stiže Cro kartica s 2.500 kuna na njoj – poticaj domaćim turistima za putovanja po Hrvatskoj

more-ljeto-plaza

Ministarstvo financija je izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, koje su stupile na snagu početkom rujna, kao neoporezivi primitak koji poslodavci mogu isplatiti, odnosno omogućiti svojim radnicima, uz ostalo uvelo i naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika prema propisima Ministarstva turizma i to do 2.500 kuna godišnje.


-Trenutno tražimo tehnička rješenja i način na koji ćemo tehnički razriješiti Cro karticu da to ne bude nešto komplicirano i da na njoj bude oko 2.500 kuna. Tehnička rješenje dogovaramo uz ostalo i s bankama i s nekim drugim partnerima – rekao je ministar turizma Gari Cappelli, a prenosi Poslovni dnevnik.


Najavio je da će Vlada uredbom regulirati Cro karticu odnosno da za nju ne treba poseban zakon.
-Ministarstvo financija je na neki način kroz svoje pravilnike to ‘odobrilo’ – rekao je Cappelli te istaknuo da Cro kartica neće biti limitirana na neko određeno razdoblje ,nego bi se njome tko želi mogao služiti cijele godine, i na kopnu i na moru, a tko želi može je prihvatiti, dok onaj tko ne želi to neće morati.
Cijeli članak pročitajte ovdje

turisti

www.sjever.hr/poslovnidnevnik

03.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.