Now Reading:
Župan Koren i zamjenik Sobota obišli obnovljenu dionicu ceste u Hudovljanima
Full Article 3 minutes read

Župan Koren i zamjenik Sobota obišli obnovljenu dionicu ceste u Hudovljanima

koren cesta hodvljani

Župan Darko Koren u utorak, 1. listopada u pratnji zamjenika župana Darka Sobote,  ravnatelja Županijske uprave za ceste Križevci Dragutina Guzalića, načelnika Općine Sokolovac Vlade Bakšaja, predsjednika Općinskog vijeća i ostalih suradnika te saborskog zastupnika Damira Felaka obišao je obnovljenu i moderniziranu dionicu kolnika u naselju Hudovljani u Općini Sokolovac. Tom prilikom ravnatelj Guzalić je izložio dinamiku izvedenih radova te pojasnio kako je zahvatom obnovljen dotrajali asfalt na dionici  dužine 1370 metara.  Investicija je vrijedna 621.740 kuna, a u njoj su zajednički sudjelovali Općina Sokolovac i ŽUC.

„Radovi su napravljeni jako kvalitetno i zadovoljni smo s izvođačem radova koji se dokazao na više projekata obnova i rekonstrukcija prometnica. Asfalt je napravljen kao i na ostalim ozbiljnijim prometnicama, dakle dvoslojno s nosivim i izravnavajućim slojem te bi na taj način dionica koju smo obnovili trebala dugo potrajati. Dobro smo surađivali s Općinom i po pitanju ostalih dionica koje smo napravili u Sokolovcu, još je preostalo prometnica koje treba riješiti i vjerujem kako ćemo i to realizirati u dogledno vrijeme“, rekao je ravnatelj Guzalić.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo izvedenim radovima naglasivši kako Županija zauzima pristup ravnomjerne obnove cjelokupne prometne mreže na svim područjima županije.

„Vodimo smislenu politiku koja se temelji na jasno zadanim kriterijima i pristupu koji je lišen bio kakvih političkih konotacija jer svi koristimo ceste i jasno je da interes javnog dobra i značaja uvijek prevladava. Sokolovac je velika općina s velikom mrežom prometnica, a ono  što je važno naglasiti jest činjenica kako nas raduje da se toliko prometnica obnavlja diljem županije jer sigurnost naših stanovnika nema cijenu“, naglasio je župan Koren.

Radove na obnovljenoj cesti je pohvalio i saborski zastupnik Felak kazavši kako je Općina Sokolovac odličan primjer suradnje jedinica lokalne samouprave, Županije i Županijske uprave za ceste te kako će ovaj projekt biti od velikog značaja za sve stanovnike jer se radi o prometnici  koja povezuje Koprivnicu i Bjelovar.

ŽUC je ovog ljeta realizirao značajan plan obnove prometnica na 17 lokacija u županiji za što je izdvojeno preko 10,4 milijuna kuna  čime su se osigurali još bolji prometni uvjeti za sve stanovnike Koprivničko-križevačke županije. U sklopu današnjeg obilaska obnovljene dionice, župan je obišao i prostorije društvenog doma u Hudovljanima na kojem se izvode završni radovi uređenja koji bi prema riječima načelnika Općine trebali završiti do početka studenog.

www.sjever.hr/kckzz.hr 02.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.