Now Reading:
U Knegincu se pohvalili ministru investicijama i gospodarskim rezultatima
Full Article 2 minutes read

U Knegincu se pohvalili ministru investicijama i gospodarskim rezultatima

ministar malenica

Općinu Gornji Kneginec u Varaždinskoj županiji posjetio je u ponedjeljak ministar uprave Ivan Malenica. Tema je bila dobro poznata brojne izmjene propisa i zakona, a vezane uz izmjene Zakona o sustavu državne uprave. Po njegpvom riječima cilj ministarstva je kroz digitalnu transformaciju povećati učinkovitost javne uprave na svim razinama.

Općinsko čelništvo ministra je upoznalo sa važnijim projektima i programima koje provodi ili priprema Općina Gornji Kneginec, kao i brojnim općinskim investicijama u predškolski odgoj i vatrogastvo, te s kojim se problemima susreću prigodom realizacije istih.

Općinski načelnik Goran Kaniški posebno je naglasio kako je upravo lokalna samouprava temelj ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske, te istaknuo kako je Općina Gornji Kneginec najrazvijenija općina Varaždinske županije upravo zahvaljujući činjenici da je vrlo rano prepoznala važnost ulaganja u gospodarstvo jer je već 1997. godine ustrojila Poduzetničku zonu Kneginec na 170 hektara površine.
Danas je u toj Zoni zaposleno preko 1.500 djelatnika i investirano preko milijardu kuna, te godišnji izvoz iz općine premašuje i 10 puta izvoz pojedinih hrvatskih županija.

Upravo ta ulaganja značajno su povećala zaposlenost i na razini Varaždinske županije, te doprinjela gospodarskom razvoju šireg varaždinskog područja.

Uz gospodarske učinke, razvoj Poduzetničke zone utjecao je i na kvalitetu života mještana, te već 20 godina nema liste čekanja za upis djece u dječji vrtić, izgrađena je većina komunalne infrastrukture, a 7 godina za redom općina je proglašavana najuređenijom općinom Varaždinske županije od strane Hrvatske turističke zajednice.

www.sjever.hr 01.10.2019.

Input your search keywords and press Enter.