Now Reading:
Međimurski “Regionalni plac” postaje sve šira priča
Full Article 3 minutes read

Međimurski “Regionalni plac” postaje sve šira priča

U sajamskoj dvorani MESAP Nedelišće u subotu je održano 3. izdanje Regionalnog placa kojime se nastavlja projekt promoviranja obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava pokrenut na inicijativu Međimurske županije, u suradnji s Općinom Nedelišće. Organizatori su naglasak stavili na proizvode tipične za jesensku sezonu, no šezdesetak izlagača iz cijele regije u sajamskoj dvorani Mesapa Nedelišće ponudilo je i ostale proizvode domaćih polja, vrtova, voćnjaka i vinograda.

Na sajam je stigao i župan Međimruske županije Matija Posavec koj je podsjetio da je prije nepunih godinu dana počelo okupljanje međimurskoh proizvođača koji imaju kvalitetne, ekološke proizvode- Za njih je organiziran Regionalni plad da imaju jedno mjesto, jedan termin, gdje bi mogli plasirati te proizvode unutar Međimurja. No, ta prića ide i šire.

-Proširili smo tu priču i na ostale sjeverne županije kako bi potaknuli i njihovo gospodarstvo, pogotovo njihovu poljoprivrednu proizvodnju. Surađujemo i s drugim županijama na plasmanu naših proizvoda. I to je zapravo uloga nas kao javne uprave, da otvorimo vrata, stvorimo okvir da ono što se kvalitetno proizvodi u ovom kraju može biti plasirano diljem Hrvatske pa i van granica. Naravno da ovaj regionalni plac, koji je dio naše tradicije i bit će i u idućim mjesecima organiziran, ima humanitarnu notu u korist Zaklade za obrazovanje „Dr. Vinko Žganec“. To je zaklada kroz koju potičemo izvrsnost i pomažemo našim učenicima i studentima – kazao je Posavec.

Po prvi puta Regionalni plac ima je upravo tu humanitarnu dimenziju. Održana je donacijska prodaja pogače od tikve i maka, a čitav prihod namijenjen je Zakladi za obrazovanje Međimurske županije dr. Vinko Žganec. Inače, županije partneri ovoga puta su Bjelovarsko-bilogorska i Koprivničko-križevačka.

s.kalajdžija/sjever.hr 28.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.