Now Reading:
Ulaganja u dječji vrtić – adaptiran objekt u Malom Bukovcu i izgrađeno igralište u Velikom Bukovcu
Full Article 3 minutes read

Ulaganja u dječji vrtić – adaptiran objekt u Malom Bukovcu i izgrađeno igralište u Velikom Bukovcu

vrtic mali bukovec

Završen je projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića uz doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, informacije su iz Općine Mali Bukovec.

Prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, kojeg provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Općina Mali Bukovec prijavila je prošle godine dva potprojekta. Jedan je adaptacija Dječjeg vrtića „Krijesnica“, centralne građevine Mali Bukovec, a drugi u suradnji s Općinom Veliki Bukovec izgradnja dječjeg igrališta u Dječjem vrtiću „Krijesnica“, podružnici Veliki Bukovec.

Ukupna vrijednost adaptacije centralne građevine Dječjeg vrtića u Malom Bukovcu jest 124.862,50 kuna, od čega je Ministarstvo sufinanciralo 99.184 kune, dok je ukupna vrijednost Izgradnje dječjeg igrališta u sklopu objekta podružnice u Velikom Bukovcu 139.268,75 kuna, od čega je Ministarstvo sufinanciralo 54.624 kune. Vrijednost oba projekta prelazi iznos od 264.000 kuna.

Cilj projekta ostvaren je adaptacijom dijela objekta, opremanjem fiksnom opremom, uređenjem okoliša te uređenjem vanjskih terena. Rezultati koji su postignuti su bolji i ugodniji uvjeti dnevnog boravka djece, veća ponuda za korisnike dječjeg vrtića u smislu boravka na svježem zraku i sigurnosti djece u igri na otvorenom, funkcionalnost objekta, bolji uvjeti rada za djelatnike s naglaskom na fleksibilnosti izvođenja različitih sadržaja te niz sigurnosnih uvjeta. Ovo ulaganje u dječji vrtić i okoliš rezultiralo je boljom funkcionalnošću objekta, većom energetskom učinkovitošću, većom sigurnošću i kvalitetnijim pružanjem usluge, što u konačnici znači povećani interes za polazak djece u programe vrtića.

Uz dogradnju i rekonstrukciju dječjeg vrtića kao centralne građevine u Malom Bukovcu koja je sufinancirana 2013. do 2016. od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te adaptaciju podružnice u Velikom Bukovcu sufinanciranu 2008. godine od strane Ministarstva poljoprivrede, ovo je bio logičan nastavak razvoja tog projekta značajnog za najmlađe stanovnike obiju općina, a koji je ovaj put poduprlo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ističu iz Općine Mali Bukovec.

www.sjever.hr/aktualno.hr 27.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.