Now Reading:
Koprivnica nagrađena za Najbolju destinaciju kontinentalne Hrvatske u 2019. godini
Full Article 4 minutes read

Koprivnica nagrađena za Najbolju destinaciju kontinentalne Hrvatske u 2019. godini

koprivnica

U organizaciji Večernjeg lista i Grada Koprivnice te partnera Hrvatske turističke zajednice, danas je u prostoru koprivničke Galerije „Mijo Kovačić“ održana Dodjela nagrada Turističke patrole 2019. godine.

Ove je godine Večernji list otvorio novu stranicu Turističke patrole s tradicijom dugom više od 30 godina i otkrio čari manje poznatih odredišta kako bi dao dodatni zamah promociji hrvatskog turizma. Od srpnja do rujna Večernjakovi reporteri istražili su 20 morskih i 20 kontinentalnih destinacija pa je tako titulu najbolje destinacije kontinentalne Hrvatske ponijela Koprivnica, dok je u kategoriji najbolje destinacije jadranske Hrvatske pobjedu odnijela Lumbarda.

U ime Grada Koprivnice nagradu je preuzeo gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Veliko hvala onima koji prepoznaju sve ono što se radi u Hrvatskoj i vode brigu o tome da svi krajevi Lijepe Naše budu zastupljeni u njihovim izdanjima. Lijepo je znati da netko prepoznaje tvoj rad i da te podržava na tome putu.  Svima nam je ovo veliki podstrek za daljnji razvoj turističke ponude našega grada. Veliko hvala svim našim suradnicama i suradnicima. Veliko hvala našim građanima jer čistoće, urednosti, sigurnosti nema bez samosvjesnih građana. Veliko hvala i našim gospodarskim subjektima jer sigurno je da u prepoznatljivosti naše današnje i buduće turističke ponude je velika stvar imati Podravku koja je kraljica hrvatske gastronomije. Hvala i direktoru Turističke zajednice grada Koprivnice Renatu Labazanu jer naš Renesansni festival je već nekoliko godina super brend Republike Hrvatske. Siguran sam da svi zajedno ovu nagradu i ovo priznanje možemo iskoristiti za nove, lijepe i velike stvari za naš grad, našu Podravinu i prigorje.  – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić u svom obraćanju.

Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić posebno se zahvalio Gradu Koprivnici na gostoprimstvu i zasluženoj nagradi koju je ponio kao najbolja kontinentalna destinacija.

– Nakon više od tri desetljeća izbora turističkih šampiona na primorju i Jadranu odlučili smo se izabrati i destinacije i na kontinentu koje su posljednjih nekoliko godina postale hit kada je u pitanju turistička ponuda Hrvatske. Bio je to i, na neki način, naš doprinos u Večernjem listu da promoviramo i kontinentalnu Hrvatsku koja je, pogotovo u ovim vremenima kada imamo ozbiljnih demografskih problema, poticaj da ljudi ostaju u svojim gradovima i mjestima i da promoviraju i grade neku bolju i uspješniju domovinu. Večernjakova turistička patrola ove je godine napravila još jedan mali zaokret, odlučili smo se odmaknuti od onih uobičajenih destinacija koje smo posjećivali u posljednjih nekoliko godina i dati šansu novima. Cilj turističke patrole je ne kritizirati nego poticati da budemo bolji. –  rekao je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Uz uručenje priznanja ovogodišnjim Šampionima turizma, ovom su se prilikom dodijelile i tradicionalne Večernjakove zvjezdice najboljim restoranima te posebna priznanja Hrvatske gospodarske komore.

Večernjakovu zvijezdicu za najbolje restorane u 2019. ponijeli su Restaurant & Wine Bar Lumiere iz Osijeka, Restoran Grozd iz Brodskog Varoša u Slavonskom Brodu i Konoba Lanterna iz Mlina u Župi dubrovačkoj.

Posebno priznanje za doprinos razvoja hrvatskog turizma dobila je Općina Vir, dok je posebno priznaje za 2019. godinu dobio Večernji list povodom 60 godina uspješnog poslovanja i promicanja gospodarskih tema.

Prigodnim govorima prisutnima obratili su se i pomoćnik ministra turizma Robert Pende i načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 26.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.