Now Reading:
KINESKIMA INVESTICIJAMA U ZAGORJU NEMA KRAJA: Yu planira obnovu hotela u Krapinskim Toplicama ali i centar tradicionalne kineske medicine
Full Article 3 minutes read

KINESKIMA INVESTICIJAMA U ZAGORJU NEMA KRAJA: Yu planira obnovu hotela u Krapinskim Toplicama ali i centar tradicionalne kineske medicine

Na traženje kineske investitorice Jinag Yu u utorka je u Krapini održan sastanak sa županom Željkom Kolarom na kojem je upoznat sa dinamikom radova nakon što je Yu kupila zgradu bivše političke škole u Kumrovcu. Bila je to prilika da kineska investitorica upozna i Kolara, ali i ostale, sa daljnjim planovima jer na redu su daljnje investicije.

Naime, Yu planira obnoviti hotel u Toplicama ali i izgraditi dom za starije, novi hotel te turističke vile. Također, najavljuje se i izgradnja centra tradicionalne kineske medicine u Krapinskim Toplicama kakvi već postoje primjerice u Italiji, Njemačkoj i Austriji.

-Danas smo imali vrlo dobar sastanak na zahtjev gđe You koja me je brifingirala o stanju projekata na području KZŽ, prije svega o dinamici radova vezano uz bivšu političku školu u Kumrovcu, ali i pokretanje projekta vezano uz Krapinske Toplice, kod kojih se radi o nekoliko projekata koji će se provoditi u određenim fazama. Ono što me posebno raduje jest da bi u Kumrovcu već sljedeće godine, u kasno proljeće ili rano ljeto mogli imati objekt u funkciji, u prvoj fazi, a u drugoj slijede neke nadogradnje i novi sadržaji, očekujemo i da se finalizira prvi dio projekta u Krapinskim Toplicama, vezan uz postojeći hotel, što nam je isto tako bitno – kazao je Kolar te nastavio:

-Govorili smo i o jednom projektu vezano za centar tradicionalne kineske medicine koji bi se u budućnosti otvorio u Krapinskim Toplicama, s obzirom da takvi centri postoje u Italiji, Njemačkoj i Austriji. Očigledno je došao red na Hrvatsku i drago mi je da je gđa Yu prepoznala KZŽ kao destinaciju u koju se isplati ulagati. Razgovarali smo i tome da smo spremni izdati građevinsku dozvolu u roku od 9 dana ako će naši ljudi sudjelovati postupno u stvaranju tog projekta – najavio je Kolar.

Iako nije otkrivala brojke oko ulaganja na području Krapinskih Toplica Yu je rekla svoje ciljeve.

-Krapinske su Toplice za nas vrlo važne, želimo ovdje napraviti naš prvi Centar za tradicionalnu kinesku medicinu. Sredinom studenoga organizirat ćemo konferenciju na kojoj će sudjelovati stručnjaci kineske medicine iz cijelog svijeta i stotinjak sudionika iz Kine- kazala je Yu. Što se tiče same investicije u postojeći hotel u Krapinskim Toplicama potvrdila je da su postali vlasnici hotela i da je njegova obnova za njih vrlo važan projekt. Prema riječima Zvonka Očića, predsjednika Općinskog vijeća Krapinskih Toplica, radovi na uređenju jednog kata hotela trebali krenuti kroz mjesec dana. Osim toga kazao je kako su na sastanku spomenuti i izgradnja doma za starije osobe, novog hotela kao i turističkih vila.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt očekuje skori početak radova i dovršetak prve faze obnove bivše političke škole iduće godine

-Politička škola bi trebala biti kongresni centar, hotel, svjetski hotel, ne samo za goste iz Kine, nego iz cijeloga svijeta – zaključio je Šplajt.

s.kalajdžija/sjever.hr 24.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.