Now Reading:
Dodatnih 309 tisuća kuna potpore za projekt energetske obnove zgrade lepoglavske gradske uprave
Full Article 2 minutes read

Dodatnih 309 tisuća kuna potpore za projekt energetske obnove zgrade lepoglavske gradske uprave

Dok traju intenzivni radovi na energetskoj obnovi zgrade gradske uprave u Lepoglavi, u Grad Lepoglavu stigla je još jedna dobra vijest vezana za navedeni projekt vrijedan 1.007.859,76 kuna. 

Naime, nakon potpore Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji kroz program “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” sufinancira energetsku obnovu zgrade s 609.558,01 kuna, za navedeni projekt stigla je i potpora Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu 309.661,01 kuna. Ta su sredstva Gradu Lepoglavi dodijeljeni temeljem zahtjeva za sufinanciranje projekta energetske obnove zgrade gradske uprave kojeg je Grad podnio na “Program sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu.”

-S ovih dodatno dobivenih nešto više od 300.000 kuna u velikoj smo mjeri smanjili učešće Grada Lepoglave u financiranju energetske obnove zgrade gradske uprave. Sredstva koja su kroz smanjenje našeg učešća ostala u gradskom proračunu moći će se koristiti za druge razvojne projekte i programe. Na ovaj način nastavljamo našu dobru praksu osiguranja sredstava za realizaciju gradskih projekata i programa iz drugih izvora financiranja, a koju provodimo zahvaljujući našem znanju i kapacitetima da to učinimo – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstvu regionalnog razvoj i fondova Europske unije i na drugim potporama kojima se, uz navedene potpore za realizaciju projekta energetske obnove zgrade gradske uprave, realiziraju drugi gradski projekti.

www.sjever.hr

24.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.