Now Reading:
Novi Marof: Projekt Evergreen 54+ – Jenkač: „Naši su umirovljenici u ovome uživali”
Full Article 4 minutes read

Novi Marof: Projekt Evergreen 54+ – Jenkač: „Naši su umirovljenici u ovome uživali”

evergreen novi marof

U novomarofskom Pučkom otvorenom učilištu koje djeluje u sklopu Kulturnog centra „Ivan Rabuzin”, u utorak, 17. rujna, održana je završna konferencija projekta „Evergreen 54+”, provedenog s ciljem unapređenja kvalitete života osoba starijih od 54 godine i prepoznavanja njihovih potencijala u lokalnim zajednicama.

Projekt vrijedan gotovo 600.000.00 kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.), na temelju rezultata postupka odabira projekta u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Umjetnost i kultura 54+“ (referentni broj: UP.02.1.1.03), a dio sredstava osigurali su Ministarstvo kulture iz državnog proračuna Republike Hrvatske i Grad Novi Marof.

„Nakon gotovo 14 mjeseci provedbe, projekt završava za nekoliko dana. Moj dojam je subjektivan, ali prema reakcijama većina je polaznika zadovoljna. Oni koji su se uključili sudjelovali su do kraja i s entuzijazmom iznijeli sve te pripremne radionice nakon kojih su imali priliku prezentirati što su naučili na četiri javne produkcije”, istaknuo je na završnoj konferenciji Nenad Vakanjac, voditelj projekta te zaključio:
„Raduje me i interes za novi projekt koji je u proceduri procjenjivanja i očekujemo njegovu održivost.”

Na konferenciji je sudjelovala i Ivana Kušek, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof koja je naglasila:
„Osnovni cilj je bio potaknuti osobe starije životne dobi da se uključe u kulturni život zajednice i taj smo cilj postigli, a oni su sad već zainteresirani i za daljnje aktivnosti. Imali smo 73-oje polaznika iz svih udruga umirovljenika koje djeluju na području grada Novog Marofa, a uključili su se u dramsko – plesne radionice, orkestar, zbor te u radionicu pisanja dramatizacije i snimanja priča na CD.”

Zadovoljan realizacijom projekta i interesom građana 54+ je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač:
„Nakon svih konferencija i završnih prezentacija mogu izraziti zadovoljstvo jer se itekako osjeti europski utjecaj i kroz ovakve soft programe. Mi gradonačelnici volimo betone, volimo asfalt, ali ovo je sadržaj koji „daje dušu” ovom gradu, ovom centru i drago mi je da su svi dijelovi projekta, od literarnih izvedbi, glume, plesa, do muzičkih izvedbi, bili uspješni i okupili dovoljan broj polaznika te da je projekt uspješno završio i opravdao svoje financiranje”.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je da je projekt potaknuo mnoge koji dosad nisu sudjelovali u društvenom životu grada da se aktiviraju.
„To je i bila namjera. da izađu iz kolotečine života kako bi se družili, kreativno se izražavali i dali novi smisao svojem životu. Posebno mi je drago zbog umirovljenika jer vidljivo je da su u svemu uživali. Osim toga, drago mi je da Pučko otvoreno učilište zajedno s naše tri udruge umirovljenika nastavlja rad i već su pripremili novi projekt. Dajem im podršku, želim puno uspjeha i zahvaljujem na svemu što Pučko učilište čini za društveni život Novog Marofa. U posljednjih pet godina su Pučko učilište i KC „Ivan Rabuzin” postali centar društvenih događanja ne samo našega grada i okolice, već cijele ove regije”, zaključio je novomarofski gradonačelnik.

www.sjever.hr/aktualno.hr 20.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.