Now Reading:
U Hrvatskoj nema dovoljno zainteresiranih za studiranje da popune sva slobodna mjesta na fakultetima
Full Article 2 minutes read

U Hrvatskoj nema dovoljno zainteresiranih za studiranje da popune sva slobodna mjesta na fakultetima

sjever

Agencija za znanost i visoko obrazovanje u utorak je objavila rezultate upisa na fakultete. Nakon ljetnoga roka, slobodna su ostala čak 16.462 mjesta, što je porast za 20 posto u odnosu na jesenski rok prošle godine. Za preostala upisna mjesta na jesenskom se roku prijavilo 7924 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 5211.

Najpoželjniji studiji (omjer broja prijava prvog prioriteta i upisne kvote) ove godine bili su radiološka tehnologija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, studij medicine u Osijeku i studij predškolskog odgoja u Zagrebu (Učiteljski fakultet).

Prema broju prijava prvih izbora to je Studij Pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zatim Studij Gluma na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu te Studij Poslovna ekonomija, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku za ulazak u svijet visokog obrazovanja natjecalo se 33 257 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 24 048.

www.sjever.hr 18.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.