Now Reading:
Mali poduzetnici i obrtnici s područja grada Varaždina javite se na natječaj Poduzetničkog fonda i ostvarite do 15 000 kuna potpore
Full Article 2 minutes read

Mali poduzetnici i obrtnici s područja grada Varaždina javite se na natječaj Poduzetničkog fonda i ostvarite do 15 000 kuna potpore

U Gradskoj vijećnici održana je konferencija za novinare na kojoj su zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica i Tomislav Bogović, nadležni pročelnik predstavili javnosti sve informacije vezane uz Poduzetnički fond 2019.

Kroz ovaj program zainteresiranim poduzetnicima i obrtnicima biti će dodijeljene potpore u pojedinačnim iznosima od 8.000 do 15.000 kuna, koje mogu iskoristiti za nabavu nove opreme, uređenje polovnih prostora, izobrazbu, usluge izrade poslovnih planova i sl.

-Pozivamo sve mikro, male i srednje poduzetnike da se jave na Poduzetnički fond Grada Varaždina. Ove godine povečali smo iznos na čak 1 600 000 kuna. Prijave su otvorene od 17. rujna i biti će otvorene do 30. rujna. Mogu se javiti svi zainteresirani bilo za pokretanje posla, opremanje poslovnih prostorija ili edukaciju – kazala je Malenica.

Bogović ke rekao kako su prošle godine od ukupno planiranih 790 000 kuna iznos povećali na 2,2 milijuna kuna te da je spektar onoga što se financira kroz Fond dovoljno širok da pokrije sve potrebe malih poduzetnika i obrtnika na području grada.

-S obzirom na broj ostvarenih bodova mogu dobiti od 8 do 15 000 kuna. Ne možemo financirati one koji su u predstečaju ili stečaju, ne financiramo povrat duga i moraju biti podmirene sve obveze prema državi i Gradu, a ostalo su formalne stvari koje moraju dokazati i izjavom dati potrebne podatke – objasnio je Bogović.

Na natječaj mogu javiti i poduzetnici početnici kojima su sredstva potrebna za pokretanje poslovnog projekta, a više o samom projektu i prijavama možete saznati na: https://varazdin.hr/upload/2019/09/javni_poziv_5d8076aa5f207.pdf

sjever.hr

17.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.