Now Reading:
Otvorena izložba “Vukovi s Tuškanca”
Full Article 2 minutes read

Otvorena izložba “Vukovi s Tuškanca”

bandić novosel

Na platou javne garaže Tuškanac, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu fotografija Vukovi s Tuškanca, koju zajedno organiziraju podružnica Zagrebparking i Košarkaški klub Cibona.

Radi se o izložbi od 58 fotografija snimljenih na Tuškancu, budući da se tamo nalazilo prvo igralište tadašnjeg KK Lokomotiva koji je kasnije postao KK Cibona. Fotografije iz bogate povijesti Kluba postavljene su u stubištu garaže, dajući ovoj, po mnogima najljepšoj garaži u gradu, dodatnu atrakciju.

Gradonačelnik Bandić je istaknuo da je Cibona u svojoj dugoj povijesti ostvarila brojne vrhunske rezultate, postala simbolom Zagreba i iznjedrila svjetski poznate košarkaše. Cibona je jedan od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj, osvojila je 35 trofeja u zemlji i na međunarodnim natjecanjima. Cibona je dala čak tri člana koji su primljeni u košarkašku Kuću slavnih, Mirko Novosel kao trener te Dražen Petrović i Krešimir Čošić kao igrači.

Rijetki su sportski klubovi u svijetu koji se mogu pohvaliti ovako bogatom prošlošću, rekao je gradonačelnik. Dodao je da će Grad Zagreb i nadalje pomagati Ciboni da ponovno doživi staru slavu jer, kako je rekao, obveza Grada je da Cibonu jačamo te da taj simbol Zagreba i Hrvatske očuvamo za buduće generacije.

Uz gradonačelnika i njegove suradnike, otvorenju izložbe prisustvovali su Domagoj Čavlović, direktor KK Cibona, Ivan Velić, trener prve momčadi, Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Preost, voditeljica Zagrebparkinga, gospođa Biserka Petrović, košarkaši KK Cibone i legende Kluba Mirko Novosel i Mihovil Nakić.

www.sjever.hr/Grad Zagreb 17.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.