Now Reading:
Uživajmo dok možemo – stiže velika promjena vremena!
Full Article 2 minutes read

Uživajmo dok možemo – stiže velika promjena vremena!

Protekli su nam dani, a takav će biti i ovaj današnji, vratili dašak ljeta. Pa iako jesen kalendarski još nije počela, rujan nam ne donosi baš često toliko sunca i topline i prilično visoke temperature. Bit će tako još nekoliko dana, a onda će uslijediti velika promjena vremena koja će donijeti kišu i zahlađenje.

Danas će biti većinom sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro magla, a danju povremeno umjerena na zapadu sredinom dana i povećana naoblaka no zadržat će se uglavnom suho, najavljuju iz DHMZ-a. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, u prvome dijelu dana podno Velebita još mjestimice jaka bura s olujnim udarima, a u Dalmaciji sredinom dana i poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak.
Najviša dnevna temperatura danas će biti od 21 do 26, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 26 i 31 °C.

Što nam donose dani koji slijede?

Prevladavat će sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti u jutarnjim satima mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na sjevernom Jadranu slaba i umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, zapadnjak uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Vrlo toplo, na Jadranu ponegdje i vruće, a jutra na kopnu razmjerno svježa. U utorak naoblačenje uz mjestimičnu kišu najprije na sjeverozapadu unutrašnjosti, a oblačnije će biti i na sjevernom Jadranu, vjetar jugozapadni i jugo na Jadranu, a temperatura u blagom padu. U srijedu puno kiše i značajniji pad temperature, tako da u kopnenom području dnevni maksimalac neće prelaziti 15 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti povoljne. U sjeverozapadnim dijelovima zemlje je u jutarnjim satima moguća ponegdje magla ili niska naoblaka koja se može zadržati nešto dulje i kod vrlo osjetljivih meteoropata može kvariti raspoloženje. Danju vrijeme u cijeloj zemlji ne bi trebalo uzrokovati tegobe ni meteoropatima ni kroničnim bolesnicima.

A.Kučić/Sjever.hr/DHMZ

14.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.