Now Reading:
Ako je u obrazovanju budućnost onda Međimurje čeka svjetla budućnost
Full Article 3 minutes read

Ako je u obrazovanju budućnost onda Međimurje čeka svjetla budućnost

posavec

U povodu početka nove školske godine u ponedjeljak je u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec održana konferencija za medije na kojoj je župan Matija Posavec istaknuo da Međimurje ima odličan nastavnički kadar te okupljenim polaznicima prvih razreda te srednje škole poručio da maksimalno to iskoriste, odnosno da iskoriste sve što im nudi obrazovni sustav i toj županiji.

Govoreći o brojkama kazao je kako kada se 3.776 učenika srednjih škola pridoda vise od 1.100 studenata te više od 9.000 osnovnoškolaca, kao i svi oni koji stječu dodatno obrazovanje, da je u županiji više od 16.000 polaznika nekog od obrazovanja. Naveo je i podatak da Međimurske županija, uz grad Zagreb, jedina ima povećanje broja učenika u prvim razredima i osnovnih i srednjih škola. Također, ponudio je i informaciju da niti jedna osnovna ili područna škola na području Međimurja nije u situaciji da nema upisanih u prvi razred dok je prošle godina takva situacija bila u tri međimurske škole.

Što se tiče jednosmjenske nastave došlo se do razine da više od 50 posto osnovnih škola, kojima je osnivač Županija, ima nastavu u jednoj smjeni. Župan je pobroja i nove smjerove koje srednje škole u Međimurju nude a posebno je naglasio odlične rezultate međimurskih učenika. Dodao je kako sva ulaganja u obrazovanje imaju svoju potvrdu kroz brojna postignuća učenika na nacionalnoj ali i međunarodnoj razini.

-Hrvatska ima budućnost i ima svjetlo na kraju tunela – poručio je Posavec još jednom čestitajući učenicima i njihovim mentorima na sjajnim rezultatima.

Inače, škole u Međimurju nude puno toga što se ne može vidjeti u drugim školama u Hrvatskoj. Pobroja je konkretno poduzetništvo, možda i najjači građanski odgoj nego u bilo kojem drugom dijelu Hrvatske. Ukratko, zaključak svega što se moglo čuti danas na početku školske godine, ako je obrazovanje budućnost, onda Međimurje čeka svjetla budućnost.

s.kalajdžija/sjever.hr 09.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.