Now Reading:
ZLATNI JUBILEJ: Zagrebački nogometni savez obilježio 100 godina postojanja
Full Article 2 minutes read

ZLATNI JUBILEJ: Zagrebački nogometni savez obilježio 100 godina postojanja

šuker

Utorak je bio poseban, svečan dan za Zagrebački nogometni savez – raznim je događanjima proslavljen njegov 100. rođendan.

Zagrebački nogometni savez osnovan je 8. rujna 1919. godine, a stota obljetnica osnutka obilježena je ovog utorka bogatim programom.

Slavljenički je dan započeo svečanom sjednicom Skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza u dvorani Stare gradske vijećnice u Zagrebu, a tom su prilikom odana priznanja svim zagrebačkim klubovima i središtima u Hrvatskoj.

U večernjim je satima održana svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu, kojoj su prisustvovali brojni uzvanici iz svijeta nogometa te društveno-političkog života, uključujući i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, kao i predstavnike Dinamove pobjedničke generacije ’67.

Prikazan je i dokumentarni film o 100 godina ZNS-a, a istovremeno je predstavljeno i prigodno izdanje knjige pod nazivom “100 zlatnih godina”, o dosadašnjem radu i uspjesima.

Izaslanstvo Zagrebačkog nogometnog saveza, na čelu s predsjednikom Tomislavom Svetinom, primila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Zlatni jubilej jednog od najvećih gradskih, sportskih i županijskih saveza bit će obilježen i prijateljskom utakmicom Zagrebačkog nogometnog saveza i hrvatske reprezentacije do 20 godina starosti, koja je na rasporedu u srijedu, 4. rujna s početkom u 18:00 sati na stadionu u Kranjčevićevoj.

Tekst i foto HNS 04.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.