Now Reading:
PONOS KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE: Saša Višak u SAD-u na svjetskom natjecanju u oranju osvojio 19. mjesto
Full Article 2 minutes read

PONOS KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE: Saša Višak u SAD-u na svjetskom natjecanju u oranju osvojio 19. mjesto

orači

Ponajbolji hrvatski orač te višestruki županijski i državni prvak Saša Višak iz Kalnika nastupio je kao član hrvatske oračke reprezentacije na nedavno održanom 66. Svjetskom prvenstvu u oranju koje se 30. i 31. kolovoza odvijalo u gradu Baudette u američkoj saveznoj državi Minnesota. Višak je na najbolji način predstavio Koprivničko-križevačku županiju i Hrvatsku te u iznimno jakoj konkurenciji najboljih svjetskih orača osvojio 19. mjesto u kategoriji pluga premetnjaka.

Nakon svjetskih natjecanja u Engleskoj i Keniji, za Viška je ovo treće natjecanje najprestižnijeg i najvišeg svjetskog ranga koje je okupilo predstavnike iz čak 30 zemalja. Višak je tijekom priprema i samog natjecanja pokazao zavidnu tehniku i vještinu oranja te je u konačnici bio i najbolje plasiran član hrvatske reprezentacije. Uz njega na natjecanju je  nastupio i Ivan Spudić koji je u kategoriji pluga ravnjaka zauzeo 26. mjesto, a sve je nadgledao trener reprezentacije Siniša Hrgović.

Višak je dugogodišnji član Udruge orača Koprivničko-križevačke županije koju od samog osnutka 2007. godine financijski podupire Županija pružajući, osim novčanih sredstava i pomoć kroz svoje stručne službe. Uz novčane nagrade na županijskim natjecanjima  te logističku potporu predstavnika koji sudjeluju na državnim natjecanjima, Županija je  Udruzi nabavila i natjecateljske plugove ravnjak i premetnjak koji su uvelike pomogli da predstavnici županije na državnim natjecanjima ostvaruju vrhunske rezultate.

www.sjever.hr/kckzz.hr 03.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.