Now Reading:
KIŠA I OSJETAN PAD TEMPERATURE NAJAVILI KRAJ LJETA Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje ovih dana
Full Article 2 minutes read

KIŠA I OSJETAN PAD TEMPERATURE NAJAVILI KRAJ LJETA Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje ovih dana

kiša

U noći i prijepodne očekuje nas pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a uglavnom na Jadranu mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi. Od sredine dana postupno razvedravanje sa zapada, no uz više oblaka kiše može još biti ponegdje na istoku, a pljuskova u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren, u prvome dijelu dana na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i olujna bura s mogućim orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na istoku malo viša, a na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 17 do 23, na Jadranu između 25 i 30 °C.

Sljedećih dana većinom suho i sunčano. Povremeno mala i umjerena naoblaka, uglavnom u unutrašnjosti gdje od četvrtka u jutarnjim satima mjestimice može biti magle. Vjetar uglavnom slab, ponegdje još umjeren sjeveroistočni, osobito u gorju. Na Jadranu bura, ponegdje jaka s olujnim udarima, osobito na sjevernom dijelu. U četvrtak će bura oslabjeti i na južnom te na većem dijelu srednjeg Jadrana okrenuti na sjeverozapadni, potom zapadni i jugozapadni vjetar. Dnevna temperatura zraka malo će porasti, a jutarnja će na kopnu biti malo niža nego u utorak.

Biometeorološka prognoza

Nepovoljne biometeorološke prilike mogu kod meteoropata i kroničnih bolesnika doprinijeti glavobolji, umoru i razdražljivosti. Osvježenje može doprinijeti poboljšanju općeg stanja, iako je dodatan oprez potreban kod kroničnih a osobito srčanih bolesnika.

sjever.hr

03.09.2019.

Input your search keywords and press Enter.